Home » Punëtorët e Postës vendosin të futen në grevë

Punëtorët e Postës vendosin të futen në grevë

Punëtorët e Postës nesër do mbajnë grevë një orëshe ku sipas njoftimit nga sindikata e këtyre punëtoreve gjatë kësaj kohe do mbyllen gjitha zyrat postare Kosovë.

Greva do mbahet prej orës 13:00 deri orën 14:00.

Kjo grevë njëorëshe është vetëm hapi ynë i parë sindikal do pasohet edhe me veprime tjera sindikale deri realizimin e plotë kërkesave punëtorëve PK Sh.A.”, thuhet njoftimin e Sindikatës.

Sipas njoftimit sindikalistëve aktiviteti nuk do ndalet deri realizimin e gjitha kërkesave;

Pagesa e menjëhershme e mjeteve financiare nga Qeveria e Kosovës, si obligim ligjor, për humbjet Shërbimin Universal Postar.

Implementimi i strategjisë dërguar nga Posta e Kosovës Qeveri, e cila garanton stabilitet afatgjatë financiar për ndërmarrjen tonë.

ndalohet favorizimi i operatorëve privatë për faktin se shërbimet e njëjta Qeveria mund t’i kryej me ndërmarrjen e vet, Postën e Kosovës, me kualitet lartë e me kosto ultë.

Greva organizohet për shkak se punëtorët e Postës ende nuk i kanë marrë pagat si pasojë e mos realizimit obligimeve Qeverisë dhe institucioneve tjera ndaj Postës Kosovës”, thuhet njoftim.

The post Punëtorët e Postës vendosin të futen në grevë appeared first on INSAJDERI.

Reklama