Home » Pacientët mbajnë në mend operacionin nën anestezion total

Pacientët mbajnë në mend operacionin nën anestezion total

Njerëzit janë pjesërisht vetëdijshëm përderisa janë anestezion total, ka treguar një studim i ri.

Gjysma e personave cilëve u është administruar anestezioni mund zgjohen me një dridhje lehtë apo një britmë, përderisa 42% prej personave nën anestezion përgjithshëm mund zgjohen tërësisht dhe jenë vetëdijshëm.

Edhe pse janë paaftë ndjejnë dhimbje gjatë operacionit, truri i tyre mban shënime për atë se çka ndodh përreth tyre, veçanti qoftë se dëgjojnë zhurma brengosëse.

Disa prej pacientëve madje janë aftë kujtojnë pjesë operacionit, ndonëse turbullta.

Autori i studimit, Antti Revonsuo nga Universiteti Turku Finlandë ka thënë se pothuajse gjithë pjesëmarrësit studim kanë shfaqur eksperienca si ëndrra shpesh janë përzier me realitetin.

Reklama