Home » Në Kosovë aplikohet metoda revolucionare ndërkombëtare në rigjenerimin e lëkurës dhe flokëve!

Në Kosovë aplikohet metoda revolucionare ndërkombëtare në rigjenerimin e lëkurës dhe flokëve!

një intervistë për gazetën, Dr. Nexhmije Kusari, e specializuar Dermatologji shpjegon veçoritë dhe mirat sjellë aplikimi i teknologjisë avancuar sistemin PRP e cila është tërësisht natyrale dhe sipas statistikave botërore është metoda ka treguar sukses regjenerimin e lëkurës dhe flokëve.

PRP (Palete – terapia e rinimit me qeliza amë, e njohur edhe si tretman i rinimit me gjakun vetjak, është procedurë e cila përdor aftësinë e shërimit cilën e kanë trombocitet dhe faktorët e rritjes gjakun tuaj, mënyrë stimulojë reaksionin e qelizave amë.

Sipas Dr. Nexhmije Kusari, nëpërmjet këtij tretmani përmirësohet tekstura dhe kualiteti i lëkures duke i mundësuar shkëlqim lëkurës, minimizon rrudhat si dhe, rrathët e zi rreth syve janë pak dukshme.

Rezultatet efektive dhe dukshme arrihen edhe tek strijat, shenjat si dhe te regjenerimi I flokëve. Kjo metodë trendin botëror është një nga metodat avancuara për trajtimin natyral, e cila aplikohet formë mikroinjektimeve me gjilpëra, shtresa ndryshme lëkurës me dermaroller apo dermapen, duke u renditur si një nga metodat sofistikuara rigjenerimin e lëkurës dhe flokëve si dhe për lëndime ndryshme sportive.

Tretmani është plotësisht jotoksik, hipoalergjen, zgjatë rreth 60 minuta dhe nuk kërkon kohë gjatë këndelljeje, duke u rekomanduar pas tretmanit lëkura mos pastrohet për 12 orë.

Sipas dr. Kusari, për kryer këtë tretman nevojitet teknologjia e fundit e pajisjeve si dhe stafi adekuat I profesionalizuar dhe trajnuar, për cilën Klinika Amerikane “Dr. Behar Kusari” tashmë e ofron këtë mundësi. Tretmani bëhet shpejt dhe thjesht. Përbëhet nga marrja e një sasie vogël gjaku nga venat, e cila pastaj nëpërmjet centrifugës përzihet me rrotullime tw caktuara, ndahet plazma e cila mw pas injektohet nw lekurw.

Rezultatet janë dukshme disa ditë pas tretmanit, ndërsa efekti i plotë pritet gjatë muajve ardhshëm për shkak procesit krijimit kolagjenit ri dhe elastinës. atë periudhë lëkura rivitalizohet, bëhet e butë, elastike dhe dukshëm e rinuar.

Sa I përket masave kujdesit, duke marrë parasysh PRP nxirret nga gjaku juaj, nuk ekziston mundësia e transmetimit sëmundjes, alergjisë apo reaksionit imunologjik.

Drejtpërdrejt pas tretmanit është e mundshme shfaqen skuqje, ënjtje dhe dhembje minimale regjionet cilët janë trajtuar, cilat, sipas rregullit, zhduken pas disa orësh, ndërkaq tërësi pas disa ditësh.

Terapia nuk aplikohet rast swmundjeve hematologjike, infeksioneve akute, swmundjet malinje,

swmundjet sistemike dhe autoimmune.

  • Zvogëlimin e linjave / rrudhave mes vetullave
  • Zvogëlimi i rrudhave ballë
  • Përmirësimi i rrudhave rreth syve
  • Zvogëlimi i rrudhave nazo-labiale
  • Zvogëlimi i rrudhave qeshjes
  • Trajtimi i vragave (shenjave) nga aknet
  • Zvogëlimi i rrudhave rreth gojës
  • Rinimi i lëkurës duar dhe pjesë tjera trupit
  • Nxitja e rritjes flokëve si dhe për lëndime sportive

4-730x421 Në Kosovë aplikohet metoda revolucionare ndërkombëtare në rigjenerimin e lëkurës dhe flokëve!

 

The post Në Kosovë aplikohet metoda revolucionare ndërkombëtare në rigjenerimin e lëkurës dhe flokëve! appeared first on INSAJDERI.

Reklama