Home » Në Ferizaj filluan korrje-shirjet

Në Ferizaj filluan korrje-shirjet

Sot edhe zyrtarisht ka filluar fushata e korrje-shirjeve Dardani Komunës Ferizajt.

Nga afër këtë fushatë e ka ndjekur edhe Kryetari i Komunës Ferizajt, Agim Aliu, i shoqëruar edhe nga drejtori i Bujqësisë dhe Pylltarisë, Burim Bajrami.

Me këtë rast, kryetari Agim Aliu, ka uruar bujqit ferizajas për fillimin e fushatës së korrje-shirjeve për vitin 2018, pavarësisht asaj që rendimente e grurit janë të pakta për shkak edhe të kushteve atmosferike kanë mbretëruar Komunën tonë.

“Kishim një fatkeqësi natyrore përcjellë me reshura shumta, tashmë e dini se gjitha statistikat flasin Ferizaj, është qyteti me shumti reshura nivel Republikës Kosovës, por nuk ishte vetëm kjo bëri dëme, ne kishim edhe stuhi, kishim edhe erëra fuqishme dhe këtu përfshinë një masë mbi 60 për qind territorit Komunës Ferizajt. Edhe këtu ku jemi sot, kemi pasur këtë atakim nga stuhitë dhe reshurat dhe sigurisht se rendimentet do jenë dobëta dhe ne presim sivjet bujqit tanë kenë rendimente deri 16 mijë ton Komunën e Ferizajt, do plotësojë 70 për qind nevojave konsumit qytetarëve tanë, një sipërfaqe prej afër 4 mijë hektarë”, ka thënë kryetari Aliu.

 

Fushata e korrje-shirjeve pritet përfundojë brenda tri jave, nëse mban mot i mirë dhe pa reshje atmosferike, transmeton Klan Kosova.

Reklama