Home » Ndryshojnë rregullat e lëvizjes në Schengen

Ndryshojnë rregullat e lëvizjes në Schengen

 

Një plan i ri është miratuar ditën e sotme Parlamentin Europian për verifikuar udhëtarët, cilëve nuk iu duhet viza për hyrë zonën Schengen.

Ky plan, sipas Bllokut, është i ngjashëm me Sistemin Elektronik Shteteve Bashkuara për Autorizim Udhëtimit dhe synon “identifikohen kriminelët, terroristët dhe kushdo përbën rrezik para se arrijë BE”, thuhet deklaratë.

Sipas planit miratuar nga ligjvënësit evropianë 5 korrik, udhëtarët nga 60 vende nuk janë pjesë e Bashkimit Evropian, duke përfshirë Gjeorgjinë, Moldavinë, Ukrainën dhe shumicën e shteteve Ballkanit Perëndimor, do jenë pjesë e një procesi verifikues para se arrijnë kufirin e Schengenit, duke përdorur Sistemin informativ dhe Autorizues Udhëtimit Evropë.

Propozimi duhet miratohet edhe zyrtarisht nga shtetet anëtare BE-së, mënyrë ky sistem zbatohet nga viti 2021, ka njoftuar BE-ja.

Plotësimi i një aplikacioni pritet zgjasë afër 20 minuta dhe do kushtojë 7 euro, ndërsa i njëjti do jetë falas për fëmijët nën moshën 18 vjeçare.

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë