Home » Ndërpritet interpelanca për 53 milionët e “Bechtel – Enka”

Ndërpritet interpelanca për 53 milionët e “Bechtel – Enka”

Pasi përfaqësuesit e grupeve parlamentare nuk arritën merren vesh për vazhdimin e interpelancës për 53 milionët e “Bechtel-Enka”-s dhe mungesë kuorumit, seanca është ndërprerë. Kryesuesi i seancës sotme, Kujtim Shala, tha se për ditën dhe kohën kur do vazhdojë seanca fjalë do vendosë kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, pasi tha se për këtë punë nuk është kompetent.

Do ta kohën me vendosë kryetari i Kuvendit, pasi nuk jam kompetent”, tha Shala.

Interpelanca e sotme është thirrur nga LDK-ja cilën është diskutuar për 53-milionëshin e kompanisë “Bechtel-Enka”.

Deputetët e pozitës dhe opozitës kanë akuzuar njëri-tjetrin për mungesë përgjegjësisë. Përderisa, opozita ka kërkuar publikimin e nënshkrimit kontratës me “Bechtel-Enka”-n.

Është vërejtur përplasje ndërmjet deputetëve dhe kryeministrit Ramush Haradinaj. Ky i fundit disa herë u është drejtuar deputetëve me fjalët: “A po kuptoni, a po merrni vesh?”

Ndërsa, Kujtim Shala ka kërkuar kryeministri mos sillet këtë mënyrë ambientet e Kuvendit Kosovës.

Liburn Aliu, nga LVV, kërkoi interpelancën e sotme shtrohet edhe nje rezolutë për autostradën “Ibrahim Rugova”.

Kjo u kundërshtu nga PDK’ja, me përfaqësues Memli Krasniqin, i cili tha se nuk ka logjikë kjo rezolutë për një autostradë tjetër mbahet sot, derisa po flitet për një autostradë tjetër.

The post Ndërpritet interpelanca për 53 milionët e “Bechtel – Enka” appeared first on INSAJDERI.

Reklama