Home » Komandanti i FSK-së vizitë zyrtare në Turqi

Komandanti i FSK-së vizitë zyrtare në Turqi

Komandanti i Forcës Sigurisë Kosovës, Rrahman Rama, me ftesë komandantit Forcave Armatosura Turqisë, gjeneralit Hulusi Akar, nga data 01-05 korrik 2018, qëndroi për vizitë zyrtare Turqi.

Rama është pritur nga komandanti i Forcave Armatosura Turqisë, gjenerali Hulusi Akar, ku dy gjeneralët gjatë takimit kanë biseduar për bashkëpunimin e deritashëm si dhe për mundësinë e rritjes këtij bashkëpunimi ardhmen edhe fushat tjera, si: shkollimit, edukimit dhe stërvitjeve, e   janë me interes përbashkët.

Me këtë rast, komandanti i FSK-së, pasi e ka falënderuar komandantin e Forcave Armatosura Turqisë, gjeneralin Akar, për mbështetjen e vazhdueshme Ushtrisë Turqisë trajnimin dhe avancimin e FSK-së, si një forcë kredibile, gjithëpërfshirëse dhe gatshme, si dhe për shkollimin e kadetëve akademitë dhe shkollat ushtarake Turqisë, e ka njoftuar edhe me arriturat e përgjithshme FSK-së,  si; shkollimet, trajnimet dhe bashkëpunimin rajonal dhe atë ndërkombëtar.

Komandanti i FSK-së, gjatë qëndrimit Turqi, realizoi vizitë zyrtare edhe Universitetin e Mbrojtjes Turqisë, ku është pritur nga stafi i larte i këtij institucioni ushtarak, transmeton Klan Kosova.

Reklama