Home » Ferizaj me rendimente të ulëta të grurit

Ferizaj me rendimente të ulëta të grurit

Sot edhe zyrtarisht ka filluar fushata e korrje-shirjeve Dardani Komunës Ferizajt.

Nga afër këtë fushatë e ka ndjekur edhe kryetari i komunës Ferizajt, Agim Aliu, i shoqëruar edhe nga drejtori i Bujqësisë dhe Pylltarisë, Burim Bajrami.

Me këtë rast, Aliu, ka uruar bujqit ferizajas për fillimin e fushatës korrje-shirjeve për vitin 2018, pavarësisht asaj rendimente e grurit janë pakta për shkak edhe kushteve atmosferike kanë mbretëruar Komunën tonë.

“Kishim një fatkeqësi natyrore përcjellë me reshura shumta, tashmë e dini se gjitha statistikat flasin Ferizaj, është qyteti me shumti reshura nivel Republikës Kosovës, por nuk ishte vetëm kjo bëri dëme, ne kishim edhe stuhi, kishim edhe erëra fuqishme dhe këtu përfshinë një masë mbi 60 për qind territorit Komunës Ferizajt. Edhe këtu ku jemi sot, kemi pasur këtë atakim nga stuhitë dhe reshurat dhe sigurisht se rendimentet do jenë dobëta dhe ne presim sivjet bujqit tanë kenë rendimente deri 16 mijë ton Komunën e Ferizajt, do plotësojë 70 për qind nevojave konsumit qytetarëve tanë, një sipërfaqe prej afër 4 mijë hektarë”, ka thënë Aliu, transmeton kp.

I pari i Ferizajt, Agim Aliu, është shprehur se qeveria lokale e Ferizajt, do ketë një kujdes veçantë për bujqit.

Edhe sot jemi këtu pikërisht shohim nga afër dhe dëshmoj do jemi afër bujqve, thjesht ata shumti jetojnë me punën e tyre janë bujqit dhe jo rastësisht bujqësia është një nga degët gjithmonë është lënë anash dhe është puna sektorin e bujqësisë”, është shprehur ai.

Ndërsa drejtori i bujqësisë, Burim Bajrami, është shprehur se Komunën e Ferizajt, janë mbjella 3950 hektarë me kulturë grurit, ndërsa janë angazhuar 100 autokombajna.

“Çmimi për një hektarë korrje nga autokombajnat është 100 euro, ky çmim ndryshon varësisht prej autokombajnave me pronarët e tokave, nuk kemi ndikim shumë por, si rekomandim prej Ministrisë Bujqësisë ka ardhur ky çmim jetë 100 euro”, është shprehur drejtori Bajrami. E nga ana tjetër, Elez Sallahu, është shprehur se gjatë këtij viti nuk ka pasur rendimente kënaqshme grurit, për shkak motit lig ka mbretëruar. “Rendimenti nuk është i kënaqshëm për shkak reshjeve mëdha shiut, por edhe cilësia e grurit nuk është e mirë dhe ka humbje mëdha, megjithëse rendimentet na shkojnë me një tonazh afër 4 ton”, ka thënë Sallahu.

Fushata e korrje-shirjeve pritet përfundojë brenda tri jave, nëse mban mot i mirë dhe pa reshje atmosferike.

The post Ferizaj me rendimente të ulëta të grurit appeared first on INSAJDERI.

Reklama