Home » Edhe 20 pjesëtarë serbë largohen nga FSK-ja?

Edhe 20 pjesëtarë serbë largohen nga FSK-ja?

Edhe  20 pjesëtarë tjerë serbë FSK-së janë larguar nga ky institucion, kjo sipas raportimeve Tv Most.

Ky zhvillim vjen pas largimit tetë pjesëtarëve serbë tre ditë parë, cilët ofruan dorëheqjet e tyre Ministrinë e Forcës Sigurisë Kosovës.

Drejtori i Informimin MFSK-së, Ibrahim Shala, lidhur me këtë për Klan Kosova ka thënë se deri tani kanë pranuar kërkesat për largim vetëm nga tetë pjesëtarët e lartpërmendur, megjithatë sipas tij ky numër mund pësojë rritje.

lidhje me përgjigjen e MFSK-së për dorëheqjet e ofruara, Shala ka bërë ditur se janë duke u shqyrtuar.

“Hyrja edhe dalja FSK është vullnetare, është proces kontraktual mes dy palëve. Paraqitjet për kërkesë do shqyrtohen bazë rregulloreve FSK-së fuqi dhe këto rregullore parashohin përgjigje afat deri gjashtë muaj”.

Rasti i dorëheqjes tetë pjesëtarëve serbë FSK-së mblodhi Këshillin e Sigurisë, ku kryeministri Ramush Haradinaj deklaroi seky është presion direkt i Beogradit zyrtar”, megjithatë ai tha se kjo nuk cenoi sigurinë e vendit.

 

Reklama