Home » “Duhet ta thyesh vazhdimisht zemrën, derisa ajo të hapet”

“Duhet ta thyesh vazhdimisht zemrën, derisa ajo të hapet”

Thënie brilante nga Rumi:

“Shto fjalët, jo zërin. Është shiu i rrit lulet, jo stuhia”.

Ne kemi lindur prej dashurisë. Dashuria është mamaja jonë”.

Dje isha i zgjuar, ndaj doja ndryshoja botën. Sot jam i mençur, ndaj po ndryshoj veten time”.

“Ji mirënjohës për çdo gjë vjen jetën tënde, sepse çdo gjë është dërguar si një guidë nga lart”.

Çdo moment përmbaj qindra mesazhe nga Zoti”.

Edhe fund jetës ime, kur kem vetëm një frymë mbetur, nëse ti vjen, do çohem e do këndoj”.

Kur jam me ty, unë mund qëndroj zgjuar gjithë natën. Ndërsa kur ti nuk je këtu, unë nuk mund shkoj dot as gjumë. Falendero Zotin për dyja rastet e pagjumësisë dhe për diferencat Ai ka krijuar midis tyre”.

Çdo i gjallë ka për ta shijuar vdekjen, por vetëm disa prej tyre mund ta shijojnë jetën”.

Kur i bën gjërat me shpirt, ke për ndjerë një lumë kënaqësie brenda vetes”.

“Shndrit sikur gjithë universi ishte yti”.

Ai ka një mik mirë, nuk ka nevojë për një pasqyrë”. / bota.al

The post “Duhet ta thyesh vazhdimisht zemrën, derisa ajo të hapet” appeared first on KultPlus.

Reklama