Home » Dërguti përveç që nuk lëshoi pozitën e nënkryetares, sot në Kuvend i çmendi VV-në me këtë veprim

Dërguti përveç që nuk lëshoi pozitën e nënkryetares, sot në Kuvend i çmendi VV-në me këtë veprim

Aida Dërguti, ish deputete e Lëvizjes vetëvendosje, dhe tani pjesë e grupit ndarë nga kjo parti e kaluar Partinë Social Demokrate, sot kryesoi seancën e Kuvendit nga cilësia e nënkryetares.

Pozitë kjo ë cilën tash e sa muaj ish partia po kërkon kjo ta lë, ngase i takon Lëvizjes Vetëvendosje.

Dërguti, ka dhënë dorëheqje nga gjitha funksionet Vetëvendosje 11 dhjetor vitit kaluar, derisa pozitën e nënkryetares emër këtij subjekti vazhdon ta mbajë ende.

Grupi parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje ia pati kërkuar dorëheqjen për çka madje Kuvendi pati votuar. Por VV kishte dështuar mbledhë votat e deputetëve për ta larguar atë nga pozita.

Sipas nenit 67 Kushtetues Kosovës, tre poste nënkryetarit iu takojnë tri subjekteve mëdha parlamentare. Kjo i bie nënkryetar do kenë PDK, LDK dhe Lëvizja Vetëvendosje edhe dy janë prej pakicave.

Sipas rezultatit zgjedhjeve fundit Parlamentare.

Megjithatë Dërguti nuk e ka ndërmend takëtë pozitë. Ky ishte kryesimi i parë i Dërgutit pas dështimit largimit saj nga kjo pozitë parlamentare.

Reklama