Home » BSPK përkrah kërkesat e punëtoreve të Trepçës

BSPK përkrah kërkesat e punëtoreve të Trepçës

Bashkimi i Sindikatave Pavarura Kosovës, përmes kësaj komunikate përkrah protestën e mbajtur sotme, mbajtur nga minatorët e Trepçës para ndërtesës Qeverisë.

Ndër tjera, kryetari i BSPK-së – Avni Ajdini dhe Kryetari i Sindikatës Pavarur Trepçës – Shyqyri  Sadiku, para protestuese shprehen indinjatën ndaj Qeverisë dhe Bordit Trepçës, cilët nuk i kanë marrë parasysh kërkesat e minatorëve për t’i involvuar draft Statutin për Trepçën si dhe njoftuan pranishmit se protesta do vazhdoj prapë derisa Qeveria reflekton duke miratuar kërkesat e minatorëve.

“Minatorët kërkuan pensione veçanta me lartësi 70% pagës, mosha e pensionimit jetë 50-55 vjeç, ngase si rezultat i punës rënde dhe kushteve vështira për një vit kanë vdekur 26 minatorë pa arritur moshën mandatore pensionit, shkaktare cilave vdekjeje dyshohen kenë qenë kushtet dhe puna e vështirë. Si kërkesa tjera minatorëve ishte edhe njohja e stazhit te benificuar, pensioneve invalidore, pensioneve familjar, njohja e stazhit punës për vitet e ’89-’90, sigurimeve shëndetësore etj. Andaj, përmes kësaj komunikate BSPK-ja shprehë përkrahjen për cilindo veprim ardhshëm sindikal do ta ndërmerr Sindikata e Trepçës konform Ligjit për Organizimin sindikal, me qëllim mbrojtjes lirive dhe drejtave punëtorëve vend”, thuhet njoftimin për media.

The post BSPK përkrah kërkesat e punëtoreve të Trepçës appeared first on INSAJDERI.

Reklama