Home » Arrestohet punëtorja e bamirësisë Nënë Tereza, dyshohet se shiti fëmijë

Arrestohet punëtorja e bamirësisë Nënë Tereza, dyshohet se shiti fëmijë

Një punëtore Bamirësinë e Misionarëve Nënë Tereza qytetin Jharkhand lindje Indisë, është arrestuar nën pretendimin se kishte shitur një foshnje 14 muajsh.

Dy gra tjera dyja punonjëse këtë qendër janë ndaluar nga policia dhe janë duke u marrë pyetje lidhje me këtë rast.

Policia ka ndërmarrë këtë aksion pasi Komiteti për Kujdes Fëmijëve kishte paraqitur një ankesë.

Kemi gjetur se disa foshnja janë shitur ilegalisht nga kjo qendër. Kemi marrë emrat e nënave këtyre fëmijëve dhe jemi duke vazhduar hetimet” kanë bërë ditur nga policia e këtij vendi.

Laureatja e Nobelit, Nënë Tereza, e cila vdiq vitin 1997, kishte themeluar Bamirësinë e Misionarëve vitin 1950. Kjo organizatë ka shumë se 3000 murgesha pjesëtare tërë botën.

Reklama