Home » Serbia proteston për 10 cent

Serbia proteston për 10 cent

 

Rritjen e çmimit naftës, qytetarët e Serbisë e kanë pritur me bllokim akseve rrugore dhe paralizim trafikut.

Qytetarët shprehen çmimi 1.3 euro ka shkuar benzina dhe 1.24 euro naftë, janë papërballueshme, ndonëse paga mesatare është rreth 450 euro.

Ndonëse paga mesatare Serbi është rreth 450 euro, ata thonë se nuk e përballojnë dot çmimin 1.3 euro ka kapur benzina dhe 1.24 euro ka shkuar nafta.

Protesta e fundit u zhvillua martën, ku qindra drejtues automjetesh bllokuan për 20 minuta një nga autostradat hyrëse Beogradit, duke shkaktuar probleme qarkullimin rrugor.

prej ditës premte protesta kësaj forme po zhvillohen Serbi. Nisma ishte e një grupi qytetarësh rrjetet sociale.

Ky grafik tregon rritjen me 10 cent ka pësuar çmimi i benzinës brenda tre muajsh.

Qytetarët ia venë fajin tatimit vendosur nga qeveria për çdo litër nafte, sipas tyre zë 55% çmimit. Por qeveria mbrohet duke thënë se rritja e çmimit reflekton luhatjet e tregut ndërkombëtar dhe tarifat e kërkuara nga institucionet financiare ndërkombëtare.

l.h/ dita

Reklama

Lexo më shumë