Home » “Ky është padroni i veriut të Kosovës”

“Ky është padroni i veriut të Kosovës”

“Jam e habitur me trimërinë e drejtorit Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq ,i cili erdhi nga Beogradi për marrë pjesë Kuvendin Zgjedhor Listës Serbe cilin nënkryetar u zgjodh njeriu gjithë e dinë mafioz, thotë Rada Trajkoviq, kryetare e Lëvizjes evropiane e serbëve Kosovës duke komentuar zgjedhjen e Milan Radojiçiqit zëvendëskryetar Listës Serbe.

Radojiçiq, për cilin flitet jetë “zot i veriut” e për cilin kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj disa herë ka theksuar jetë kontakt përhershëm me sepse është njeriu ka autoritet”, shkruan sot “danas” i Beogradit, nënkryetar i Listës Serbe është zgjedhur premten e shkuar. kumtesën e Listës…siç thotë kjo gazetë e Beogradit, nuk theksohet si është marrë ky vendim.

Trajkoviq pohon se nënkryetari i sapo zgjedhur i partisë madhe serbëve nga veriu i Kosovës, ka ndikuar atentatin politik ndaj Oliver Ivanoviqit dhe se ai, me njerëzit e vet, periudhën e shkuar, e ka kriminalizuar tërësisht pjesën veri Ibrit.

Reklamë

Sipas pikëpamjes Trajkoviqit, transmeton Koha.net, Radojiçiq është njeriu i cili drejtpërsëdrejti punon destabilizimin e veriut Kosovës dhe për shkak tij, pas vrasjes Oliver Ivanoviqit, nga frika, gjithnjë e shumë serbë, por largohen nga kjo hapësirë.

Deklarata t e drejtorit Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq, i cili herët shumë herë kishte thënë se nuk di asgjë për rolin e Radojiçiqit veri Kosovës, ndërsa premten mori pjesë pjesë mbledhjen ku ai u zgjodh nënkryetar, Trajkoviq i quan pavërteta dhe pohon se ata dy janë shumë afërt me njëri-tjetrin.

“Radojiçiqi e pret dhe e përcjell rregullisht Gjuriqin dhe ata dy kalojnë bashkë shumë kohë gjatë aktiviteteve ndryshme dhe drekave. Shumëkush pyetet ç’domethënie ka Radojiçqi për pushtetin Beograd. Ne thelb, ne besojmë se është mu ai ia siguron fitoren Listës Serbe zgjedhje me metodat e tij njohura, si djegia e automobilave, me frikësim dhe me dërgimin e votuesve te kutitë zgjedhore. Po ashtu ai këtij opsioni politik ia siguron edhe përkrahjen financiare nga burime ilegale”, thotë Trajkoviq.

Ajo pohon se Marko Gjuriq nuk do mund ta vizitonte veriun e Kosovës po mos e pranonte Radojiçqin pasi ai, sipas saj, është i fuqishëm ndikojë te njerëzit ta presin ose ta bojkotojnë dikë nga Beogradi.

Reklama