Home » Ceca: Si hymë me Arkanin në Pogradec në vitin 1996, ja kush na ndihmoi

Ceca: Si hymë me Arkanin në Pogradec në vitin 1996, ja kush na ndihmoi

Nga Bardhyl Berberi

Si e investigoi ish-komisari Besnik Sana hyrjen e Arkanit Tushemisht?

Ceca, këngëtarja serbe emri i vërtetë i cilës është Svjetllana Raznatoviç, bashkëshortja e kriminelit Arkan pohon për Gazetën Shqiptare se ka qenë me Arkanin Shqipëri. janar vitit 2000, Arkani vritet nga një pritë hollin e një hoteli me tri yje qendër Beogradit. pas Ceca arrestohet bashku me 318 persona tjerë, e akuzuar si e dyshuar kryesore kish strehuar Milorad Lukoviçin, ish-shefi special i “Beretave kuqe” dhe mikun e tij, Dushan Spasojeviç, cilët i kishte strehuar shtëpi pak para vrasjes Gjinxhiçit, kryeministrit serb asaj kohe. Ceca akuzohet gjithashtu se kishte ndihmuar me para familjen e një dyshuari tjetër ka qenë grupin kriminal. këto kushte, 50 komando me maska dhe automatikë rrethuan shtëpinë e saj pranë ‘FK Obilic’, Gospodara Vuvica 120, Beograd. Policia sekuestroi një sasi madhe pajisjesh ushtarake shtëpinë e këngëtares. Por, ndonëse hetimet treguan se Ceca kish qenë kontakt me dy dyshuarit para vrasjes Gjinxhiçit, pas ajo lihet e lirë. Nga intervista e dhënë për “Gazetën Shqiptare”, Voal po shkëput pjesën ku ajo pohon se bashkë me Arkanin e kanbë vizituar Shqipërinë:

Flitet se ju keni qenë Pogradec me Arkanin, sa e vërtetë është kjo ?

Ceca: A mund quhet vizitë ardhja atë fshatin turistik Tushemishtit dhe pas një xhiro anembanë nëpër qytetin e Pogradecit, pa zbritur nga makina…? Do falni nëse nuk e mbaj mend datën e saktë, por ka qenë qershori i vitit 1996 dhe unë isha Ohër me Arkanin, nën shoqërinë e një tregtari fuqishëm nga Dibra e Maqedonisë, Petrit Hamo, por fatkeqësisht pas pak kohësh ai u vra dhe për këtë erdhi shumë keq. Pra ishim tre, unë, Arkani dhe ai biznesmeni nga Dibra, Petrit Hamo, Arkani e kishte shumë mik. Ishte ideja e biznesmenit dibran Petritit, shkonim Shën Naum. pas ai na bëri një propozim, kalonim kufirin dhe hanim një drekë tek fshatin i parë sapo kalon doganën. Arkani nuk deshi fillim, por pas këmbënguljes biznesmenit se ishte një fshat i bukur dhe gatuhej tava e atij peshkut rrallë, koranit, ne pranuam.

Nuk patët frikë dhe, si u futët Shqipëri ?

Ceca: Arkani ishte shumë i kujdesshëm lëvizje, por pas u bind përdorte një pasaportë tjetër, jo me emrin e tij vërtetë, por me një emër tjetër; edhe unë kisha pasaportë rezervë me identitet tjetër. Lamë makinën tonë luksoze tek Manastiri i Shën Naumit dhe kaluam kufirin me një xhip zakonshëm ‘Hundai’ me targa Ohrit. fakt, i gjithë ky itinerar ishte ideja e Arkanit. E kaluam kufirin normalisht pa problem, me pasaportat me identitet tjetër dhe u futëm Tushemisht, një fshat shumë i bukur, i futur breg liqenit. Dukej një fshat i pastër oriental dhe shumë i virgjër. U futëm një lokal fare pranë kufirit, i cili kishte një hauz madh uji me peshq. Ishte shumë bukur, dikush shërbente, na tha uleshim tek tavolina ku qëndronte Enver Hoxha për relaks. Atje u ulëm nën një tendë hijezuar midis pemëve rrotull, duke pasur këmbët tona ujin e peshqit. Kemi ngrënë një tavë me koran, unë do ta mbaj mend gjatë. Peshku u kap syrin tonë aty hauz si tip pishine, dhe na i gatuan. U kënaqëm, një relaks i vërtetë! pas bëmë një shëtitje nëpër qytet me makinë, por pa dalë prej saj. thanë “ky është Pogradeci, qytet i bukur”, por m’u duk i varfër, me rrugë me gropa dhe ca ndërtesa uniformë palyera. pas u larguam. Kam bërë dhe shumë fotografi tek ai lokali, na i bënte biznesmeni nga Dibra. Pasdite u larguam. Ishte një pushim i vërtetë.

——————————————————————————

Si e investigoi ish-komisari Besnik Sana hyrjen e Arkanit Tushemisht?

Ish-shefi i Komisariatit policisë Pogradecit vitin 2002, Besnik Sana, një profesionist i vërtetë, sapo ishte emëruar Pogradec, filloi ta investigonte këtë ngjarje qarkullonte Tushemisht formën e një thashethemi. Disa djem rinj Tushemisht kishin njohur Cecën, pasi ishin adhurues muzikës serbe dhe veçanërisht kësaj këngëtareje, pasi kanalet serbe ndiqeshin nga vitet ’70 shumë pastër këtë zonë, pa pasur nevojë as për antenë. Ky thashethem e çoi komisarin Sana ta hetonte këtë ngjarje duke kontrolluar dokumentacionin doganën e Tushemishtit. Një buzëmbrëmje duke pirë kafe Tushemisht, e pyes miqësisht komisarin Besnik Sana, se deri ku kish vajtur me Arkanin dhe Cecën. Qeshi: “Mos u nxito ta botosh gazetë, se po përpiqem gjej fotot do vijnë nga Dibra e Maqedonisë nga afërm Petrit Hamos, i cili ka qenë me Arkanin dhe Cecën dhe pas do dalë e plotë gjithçka, se kalimin këtu doganë e kanë bërë me emra tjerë”, – tha ai. Por ende pa mbushur 6 muaj, komisari Besnik Sana transferohet nga Pogradeci, dhe misteri i asaj ngjarjeje ngeli mendje. Kjo detyroi ta pyesja Cecën dhe merrja prej saj përgjigjen e mësipërme. GSH/Arkiv 2010

Reklama