Home » “Thirrjet e Nënave” i dërgojnë letër presidentit Thaçi

“Thirrjet e Nënave” i dërgojnë letër presidentit Thaçi

Shoqata ”Thirrjet e Nënave” Gjakovë, po e kundërshton idenë për pajtim me Serbinë – marrëveshje kjo, obligative siç ka deklaruar Presidenti i vendit Hashim Thaçi.

një reagim kësaj organizate joqeveritare, thuhet se një marrëveshje e tillë është e papranueshme pa u zgjidhur fati i pagjeturve, njofton Klan Kosova.

Ja letra e plotë:

”Letër e hapur, presidentit republikës Kosovës, z. Hashim thaçi

President si mund ta shtrinë dorën e pajtimit ende pa u zgjidhur fati i pagjeturëve

Si mund ta shtrinë dorën e pajtimit para se zbulohen kriminelët kryen krime Kosovë?

  1. President, ju lutem dilni njëherë e vizitojeni Kosovën cep cep dhe me përkujdesje e ndjenja njerëzore shikojeni tokën e mbushur me varre, njerëzve pafajshëm janë vrarë nga dora e kriminelëve serbë!

tryezën e pajtimit duhet thërrasësh njerëz nga familjet janë dëmtuar e jo njerëz qëllimet e tyre janë vetëm projektet për përfitime personale, atyre nuk ndjejnë dhembje, nuk kanë ndjenja shpirtërore!

Vizito familjet i kanë fëmijët, bashkëshortët, prindërit e vrarë e të  zhdukur. Vizito fëmijët bonjakë!

Kërko me ngulm nga Vuçiqi ti kthej trupat e mijëra shqiptarëve vrarë dhe zhdukur nga varrezat masive Serbi!

  1. President,e keni formuar një grup vogël e dëgjueshëm, cilët moti nuk na përfaqësojnë neve! Ata po i shëtisni nëpër dreka e darka, por ata mund flasin vetëm për vete, sepse familjarët tonë mungojnë nuk këmbehen me dreka e darka!

Ne kërkojmë na kthehen familjarët tonë zhdukur, kërkojmë dalin kriminelët serbë para drejtësisë dhe na paguhen dëmet e luftës!

Askush as nga shteti e as nga pushteti nuk ka drejtë zgjatë dorën e pajtimit emër dashurve tonë!

Mos na lëndoni zemrat edhe ashtu lënduara sepse gjaku i tyre ju vret!

Ne, familjarët motikemi kuptuar vrarët dhe zhdukurit, ju i konsideroni vetëm numra dhe jo si njerëz, por mos harroni se gjithë ata janë shqiptarë me gjakun e tyre sollën lirinë, cilën vetëm ju po e gëzoni!”

The post “Thirrjet e Nënave” i dërgojnë letër presidentit Thaçi appeared first on INSAJDERI.

Reklama