Home » Zyra e Rugovës zhvendoset në muze

Zyra e Rugovës zhvendoset në muze

Për Ditën e Presidentit, hapet ekspozita me eksponatet e Rugovës

Zyra e ish-presidentit Ibrahim Rugova është improvizuar një vend tjetër.

E bashkë me edhe disa nga gjërat çmuara portretizojnë jetën dhe veprimtarinë e tij.

Familjarë e bashkëpunëtorë ngushtë tash e një kohë kanë mbledhur materialin do prezantohet enjtën me rastin e ditës presidentit republikës, raporton Frontal, T7.

Sadik Berisha dhe Besnik Rraci sjellin për herë parë Kosovë një koleksion me mbi 70 eksponante, 500 fotografi, dokumente e gazeta kohës.

Projekti kishte kërkuar fillimisht ndihmë financiare nga institucionet, nuk pati përkrahje edhe pas disa kërkesave.

Financiarisht realizimin e saj e ndihmuan shokë partiak ish-presidentit udhëheqin disa komuna.

Por, çka sjell veçantë kjo ekspozitë, sipas autorëve.

Krahas kostumit portretizonte vendin e lindjes, qëndronte edhe kostumi bashkë me shallin e karakterizonte portretin e tij.

Nuk mungonte as koleksioni i gurëve, Rugova ia dhuronte miqve tij.

E as dhurata ai i kishte marrë nga ish-presidenti amerikan.

Një ditë para se ekspozita hapej zyrtarisht, punët muze vazhdonin ende. E autorët kishin edhe një thirrje.

 

The post Zyra e Rugovës zhvendoset në muze appeared first on XL Press – Communications Media.

Reklama