Home » Rekord pas rekordi, Aeroporti i Rinasit, 21 milionë euro fitim në 2017, sa gjysma e të ardhurave

Rekord pas rekordi, Aeroporti i Rinasit, 21 milionë euro fitim në 2017, sa gjysma e të ardhurave

Aeroporti i Rinasit ka thyer një tjetër rekord vitin 2017 duke regjistruar një fitim rekord dhe normë kthimi nga ardhurat rritje për disatin vit radhazi, teksa pothuajse gjysma e ardhurave përfundojnë si fitime xhepat e kompanisë.

Tirana International Airport ka publikuar bilancin e saj financiar për vitin 2017. Fitimi para tatimit i kompanisë ka shënuar vlerën 2.8 miliardë lekë (21 milionë euro) duke u rritur me 22 për qind raport me vitin 2016, ndërkohë fitimi neto (para taksave) është 2.2 miliardë lekë. Norma e fitimit (fitim bruto/ardhura) është rritur tej, duke prekur 47 për qind çka do thotë çdo 100 lekë ardhura 47 janë fitim i kompanisë. Një vit parë, norma e fitimit ishte 44%.

ardhurat kanë pësuar një zgjerim me 13.9 për qind raport me vitin 2016, duke shënuar nivelin e 5.9 miliardë lekëve. Ky është niveli i lartë i ardhurave ka regjistruar TIA (Tirana International Airport) kur ka marrë menaxhimin vitin 2004 formën e koncesionit.

Kompania ka paguar shumë tatimfitim vitin 2017 duke shënuar një shifër prej 534 milionë lekësh, apo 22.3 për qind shumë se një vit parë.

Paralelisht me fitimin kompania ka rritur edhe shpenzimet për personelin me 12.8 për qind vitin 2017. Këto shpenzime kapën vlerën 625 milionë lekë. Rritje dukshme me 11 për qind kanë pësuar edhe shpenzimet e përgjithshme administrative duke u fiksuar 1 miliardë lekë. Sakaq për tarifën e koncesionit vitin 2017 u paguan 685 milionë lekë apo 22 për qind shumë se një vit parë.

Megjitathatë, ardhurat janë zgjeruar me ritme larta sesa shpenzimet, duke i mundësuar kompanisë  rrisë normën e fitimit me 3 pikë përqindje 47%, duke e renditur TIA-n ndër kompanisë fitimprurëse vend.

Përtej tarifave aplikohen nga aeroporti dhe janë lakuar shpesh si kripura duket se fitimi i vitit 2017 argumentohet edhe me disa zhvillime tjera rëndësishme. pari është numri i shtuar i charterave sillnin turistë nga Polonia, Çekia apo Hungaria. dyti është shtimi i disa destinacioneve reja siç ishte ajo me Amsterdamin nga maji i 2017 operuar përmes Transavias ndërkohë prill 2017 nisën fluturimet edhe nga kompania tjetër Wizz Air drejt Budapestit.

Koncesioni u shit 2016, pronari “offshore”

mars vitit  2016 qeveria shqiptare njoftoi se kishte arritur një marrëveshje me kompaninë menaxhonte aeroportin duke hequr kështu ekskluzivitetin, ngërçin pengonte hapjen e aeroporteve tjerë. Ndërkohë tetor 2016 u finalizua shitja e kuotave koncesionit tek kompania offshore REAL FORTRESS PRIVATE LIMITED, një kompani offshore me seli Singapor.

Heqja e ekskluzivitetit i dha TIA-s dy vite shtesë nga koncesioni duke çuar afatin e ri 2027 për përfundimin e kontratës, këmbim hapjes Aeroportit Kukësit, i cili edhe sot është jo funksional. Shtyrja e kontratës koncesionare me dy vjet, një kohë Kukësi nuk u vu punë, i mundësoi TIA-s fitime rekord edhe 2017-n.

Nëse do hyjë lojë edhe Aeroporti i Vlorës i cili po lakohet shumë fundmi TIA mund marrë 2.5 vjet tjera shtesë, nëse nis operimi vitin 2020, 2 vite shtesë nëse nis 2021 kështu me radhë, duke zbritur 0.5 vjet vit pas viti për t’u zeruar nëse aeroporti i dytë vend hyn funksion vitin 2025.

financa_tia Rekord pas rekordi, Aeroporti i Rinasit, 21 milionë euro fitim në 2017, sa gjysma e të ardhurave

 

 

 

 

The post Rekord pas rekordi, Aeroporti i Rinasit, 21 milionë euro fitim në 2017, sa gjysma e të ardhurave appeared first on Revista Monitor.

Reklama