Home » Ç’duhet të bëni që t’ju lindë vajzë e ç’duhet të bëni t’ju lindë djalë

Ç’duhet të bëni që t’ju lindë vajzë e ç’duhet të bëni t’ju lindë djalë

Për shumicën e prindërve ardhshëm nuk është krejt njësoj gjinia e fëmijëve tyre. Nëse edhe ju jeni ndër ata, provoni ndonjërën nga këto metoda pazakonshme ngjizjes vajzë apo djalë, cilat premtojnë sukses.

Sipas statistikave, shanset bëheni me djalë apo me vajzë janë përafërsisht 50:50.

Mirëpo, nëse bash keni vendosur vetë planifikoni gjininë e fëmijës tuaj, atëherë nuk do ishte keq ta aplikoni metodat alternative dhe provoni ndonjërën nga këto teknika për lindjen e bebes, sipas dëshirës.

Tabela kineze e gjinisë

Edhepse shkencëtarët e demantojnë një gjë tillë, studimet kanë treguar se kjo tabelë 50% rasteve e tregon gjininë. Sipas saj, elementet e tokës, ajrit, zjarrit dhe ujit shpirtin e prindit mund ndikojnë fatin dhe gjininë e fëmijës, ndërsa kalkulohet sipas moshës nënës periudhën e konceptimit.

Metoda e dr. Landrum Shettles

Kjo metodë ka vlerën e saj shkencore, ndërsa dr. Shettles pohon se është e suksesshme 80% rasteve nëse çifti dëshiron mashkull, 75% nëse dëshiron femër.

Kjo metodë themelohet kurdisjen e seksit sipas ovulacionit, kështuqë, ata dëshirojnë mashkull duhet kenë seks ditën e fillimit ovulacionit ndërsa ata dëshirojnë femër duhet kenë seks 3-4 ditë para ovulacionit.

Shettles pohon se metoda e tij është e saktë pasiqë gameta përmban kromozomin X është e ngadalshme lëvizje mirëpo jeton gjatë se kromozomi Y, i cili është jetëshkurtër dhe i shpejtë.

Ndikimi i ushqimit

Kjo metodë është duke fituar kritika pozitive nga prindërit e rinj, ndërsa themelohet besimin se mënyra e ushqyerit e nënës ndikon gjininë e foshnjës pasiqë e ndryshon aciditetin pH traktit riprodhues.

Kromozomet Y mashkullore janë sukseshme mjedis alkali, ndërsa ato X femërore dëshirojnë tepër mjedis acidik. Kështuqë, nëse çifti dëshiron mashkull, nëna duhet hajë tepër mish, vezë, përgjithësi ushqime përmbajnë proteinë.

shettles2 Ç’duhet të bëni që t’ju lindë vajzë e ç’duhet të bëni t’ju lindë djalë

Për femra, duhet ushqeheni me ushqime pasura me kalcium- andaj duhet pini qumësht, han peshk, sallatë gjelbër…

shettles2 Ç’duhet të bëni që t’ju lindë vajzë e ç’duhet të bëni t’ju lindë djalë
Metoda 0+12

Këtë metodë e ka zbuluar një nënë australiane e cila ka patur gjashtë djem dhe ka shpresuar për vajzë. Pasiqë ka provuar metoda ndryshme, ka provuar bëjë seks saktësisht 12 orë pas ovulacionit. Ia ka dalur me vetëm një marrëdhënie konceptojë vajzë.

Pas disa viteve, kjo metodë është treguar jetë 70% e suksesshme.

Rregullimi një pozitë caktuar

Kjo metodë themelohet lëvizjen e shpejtë spermatozoideve mashkullore ndaj atyre ngadalshme femërore.

Aciditeti i vagjinës e rrezikon konceptimin, andaj ata dëshirojnë foshnja jetë djalë duhet rregullohen pozita tilla mundësojnë penetrim thellë gjatë ovulacionit.

Reklama