Home » Vuçiq grindet me ministrin e vet për Kosovën

Vuçiq grindet me ministrin e vet për Kosovën

“Politika e Serbisë është rruga e saj evropiane dhe ruajtja e miqësisë me Rusinë dhe Kinën. Gjithë kjo nuk mund ndryshohet me dëshirën e cilitdo politikan Serbi”, ka thënë Vuçiq duke u përgjigjur pyetje se a do mendohet Serbia për ndryshimin e politikës, ashtu siç ka sugjeruar ministri serb i mbrojtjes Aleksandar Vulin.

parë Vulini duke komentuar deklaratën e shefit delegacionit BE Sam Farbricio se Kosova është pengesë rrugën e Serbisë kah BE, ka thënë se nëse Kosova është kushti kryesor, atëherë duhet mendohet për ndryshimin e politikës jashtme Serbisë, shkruan gazeta serbe Blic.

“Deklarata e Sam Fabricio, ishte precize dhe e saktë. Çfarë ai nuk ka thënë saktë? Kosova është pengesë rrugën tonë kah Evropa. Kjo është se e vërtetë. Unë nuk shoh asgjë kontestuese atë se çfarë ai ka thënë”, ka thënë Vuçiq.

Ai ka thënë se për një muaj duhet arrijë nga Komisioni i Venecias,  ose miratim ose na thonë se çfarë duhet bërë, kur është fjala për ndryshimet kushtetuese, transmeton Insajderi.com.

Por, problemi nuk është zgjidhur, sepse nuk e kemi zgjidhur problemin e nyjës Kosovës”, ka shpjeguar kryetari serb.

Siç pretendon, nuk ka asnjë frikë se do ndryshojë politika e jashtme Serbisë.

Për ta ndryshuar politikën, duhet ndërroni mua, dhe shumicën Kuvend Serbisë. Kam shumë eksperiencë, kam menduar gjatë… Ata cilët mendojnë se është e mundur ta udhëheqim politikën jashtë rrugës evropiane, duhet sqarojnë se si do t’i kemi 3,5 miliardë investime huaja vitin e ardhshëm nëse nuk jemi rrugën evropiane. Për gjithë atë populli nuk është i kënaqur, vjen adresën time. Kur është kështu, atëherë mos kërkoni ta ndryshojmë politikën”, ka thënë  Vuçiq.

Ai gjithashtu ka përmendur se periudha prej 2018 – 2020 do jetë “periudhë e artë për Serbinë” me kusht ta përmbushin këtë kusht dhe ta ruajnë paqen dhe stabilitietin. /Insajderi.com.

The post Vuçiq grindet me ministrin e vet për Kosovën appeared first on INSAJDERI.

Reklama