Home » Të reshurat e shiut dëmtojnë kulturat bujqësore në Drenas

Të reshurat e shiut dëmtojnë kulturat bujqësore në Drenas

Si pasojë e reshurave furishme shiut mbrëmjes hënë, përcjella edhe breshër rrëmbyeshëm, kanë shkaktuar dëme konsiderueshme kulturat bujqësore shumë fshatra Komunës Drenasit.

Rrebeshi ka shkaktuar dëme pemëtari, vreshtari, perimtari, mbjella pranverore dhe vjeshtore, ndërsa dëmet janë shkaktuar kryesisht fshatrat; Shtuticë, Polluzhë, Tërstenik, Gllobar, Gllanasellë, Dobroshec, Godanc, Likoshan e Gradicë.

Komuna e Drenasit, përkatësisht Drejtoria për Bujqësisë, ka formuar komisionin për vlerësimin e dëmeve dhe bazë kërkesave nga fermerët do dalin ne terren për vlerësuar dëmet e shkaktuara nga reshurat.

 

Reklama