Home » Taksa e pronës, Ahmetaj: Një pjesë e bashkive e kanë nisur

Taksa e pronës, Ahmetaj: Një pjesë e bashkive e kanë nisur

Ministri i Financave Arben Ahmetaj saktësoi se taksa e pronës nuk është shtyrë, por ka hyrë fuqi nga muaji i kaluar ashtu sikurse parashikohet ligj. Sipas tij, vetëm ato bashki cilat nuk janë ende gati për ta mbledhur taksën sipas formulës re, do lejohen ta shtyjnë zbatimin e saj deri 1 janar 2019.

referencë aplikimit taksës mbi ndërtesat, një sqarim për gjithë subjektet por edhe për qeveritë vendore, aplikimi i taksës pronës nuk është shtyrë ashtu siç është keqinterpretuar lajme, por ajo unë kam sqaruar dhe do ta risqaroj sot ka bëjë me periudhën tranzitore, do thotë ligji i ka dhënë drejtë njësive vendore nuk bëhen dot menjëherë gati për metodologjinë e re bazuar te vlera, për një periudhë tranzitore mund përdorin metodologjinë e vjetër. Pra, taksa vazhdon aplikohet, taksa nuk është shtyrë, por ka një periudhë tranzitore për akomoduar metodologjinë e re me bazë vlerën”, tha Ahmetaj.

Prej vitesh taksa e pronës Shqipëri është paguar si tarifë fikse mbi sipërfaqen. Por me formulën e re ajo llogaritet sa 0.05 për qind e vlerës pronës.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë