Home » Presidenca paguan jashtëligjshëm stafin mbështetës të Thaçit

Presidenca paguan jashtëligjshëm stafin mbështetës të Thaçit

Ani pse nuk janë shërbyes civil, stafi mbështetës i Presidentit Kosovës ishte trajtuar si i tillë. Jo për nga numri i punëve ose orari i punës, por për nga shtesat u janë paguar atyre. Insajderi ka gjetur se një shkelje e tillë e ligjit është evidentuar nga Zyra e Auditorit Gjeneral Kosovës auditimin i ka bërë Zyrës Presidencës për vitin 2017.

Sipas këtij raporti, Zyra e Presidentit Hashim Thaçi ka paguar stafin mbështetës tij sikurse ishin punëtorë shërbimit civil. Përpos kësaj, ky staf mbështetës ka marrë edhe shtesa.

Stafi mbështes i Presidentit nuk janë shërbyes civil siç e përcakton LSHC dhe rregullorja nr.02/2016 për strukturën organizative Presidencës.

fazën e ndërmjetme auditimit, ne kemi vërejtur se stafi mbështetës ( tri raste) payroll janë regjistruar si staf civil me koeficientin 9 (baza 523€) dhe një shtesë prej 272€. Si pasojë e trajtimit stafit mbështetës si staf civil ( payroll), këta punonjës kanë përfituar shtesën e SHCK-së prej 30€ shërbyesve civil”, thuhet raportin e auditimit.

Por sipas këtij raporti, me rekomandimin e Zyrës Auditorit, Presidenca kishte ndërmarrë masat e duhura (përmirësimin) për ndërrimin e statutit stafit mbështetës pajtim me vendimin e nxjerr nga Presidentit dhe miratimin nga MAP. Me vendimin e datës 12.07.2013, përcaktohen pagat dhe kompensimet e stafit kabinetit Presidentit, (i miratuar nga MAP me datë 15.08.2013). /Insajderi.com

The post Presidenca paguan jashtëligjshëm stafin mbështetës të Thaçit appeared first on INSAJDERI.

Reklama