Home » Pozicioni i pamundur i Michael Jacksonit, tashmë shpjegohet “shkencërisht”

Pozicioni i pamundur i Michael Jacksonit, tashmë shpjegohet “shkencërisht”

Neurokirurgët kanë përshkruar detaje sesi Michael Jackson arriti realizonte përkuljen biomekanikisht pamundur videon e këngës tij, “Smooth Criminal”.

vitin 1987, Michaeli anohet një kënd 45 gradësh, ndërkohë mban trupin e tij tendosur. Iluzioni, shumëkush është munduar ta kopjojë, krijohet falë këpucëve veçanta dhe fuqisë artistit.

Manjul Tripathi dhe kolegë nga Instituti i Edukimit Mjekësor dhe Kërkimeve Chandigarh Indisë, thonë se “kërcimtarët trajnuar, me një fuqi madhe shtyllës kurrizore, mund arrijnë maksimumi këndin 25 deri 30 gradë përkuljes, ndërsa performojnë një lëvizje tillë. Michael Jackson realizoi ndërkohë një anim 45 gradësh, sfidon gravitetin dhe duket e pamundur për këdo e sheh”.

Por si e ka arritur ai këtë? Nëse një person tenton uljen e “Smooth Criminal” do vërejë se pesha dhe tensioni zhvendoset te tendina e Akilit secilin kyç, e jo te muskujt e pasëm shtyllës kurrizore.

Kjo lejon vetëm një shkallë kufizuar përkuljeje edhe për dikë mund ketë aftësi njëjta atletike me Michael Jacksonin. Por, ky i fundit ka fituar edhe disa gradë ekstra falë këpucëve tij posaçme.

Një çarje formë V-je takën e secilës këpucë e lejon atë përkulet edhe shumë përpara. Para shpikjes patentuar këpucëve, Michael bazohej te një litar e nuk e lejonte atë binte, e pajisje posaçme përreth belit, për krijuar iluzionin

Thuhet se ai e ka huazuar idenë e këpucëve nga çizmet e astronautëve amerikanë, mund përdoreshin prej tyre kur punonin mungesë graviteti. Sidoqoftë, edhe me këpucët e posaçme dhe fuqinë fizike, lëvizja është tejet e vështirë, veçanërisht kthimi pozicion vertikal, ndaj dhe ekspertët paralajmërojnë fansat e Michael Jacksonit mos tentojnë ta realizojnë atë, pasi edhe mund dëmtohen.

o.j/dita

101655722_capture Pozicioni i pamundur i Michael Jacksonit, tashmë shpjegohet “shkencërisht”

101655722_capture Pozicioni i pamundur i Michael Jacksonit, tashmë shpjegohet “shkencërisht”

Reklama

Lexo më shumë