Home » Përkujtohet masakra e Burgut të Dubravës

Përkujtohet masakra e Burgut të Dubravës

Burgun e Dubravës, familjarët e burgosurve masakruar 19 vjet parë këtë burg dhe shumë qytetarë kanë përkujtuar rënët e kësaj masakre.

Por homazhe nuk bëri asnjë nga krerët shtetërorë derisa pranishëm ishin deputetët e Komisionit për Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Persona Pagjetur dhe Peticione.

Deputeti Nait Hasani kërkoi drejtësi nga instancat larta gjithë botën për rënët masakrën e Burgut Dubravës, njofton Klan Kosova.

Po ashtu drejtësi për këtë rast kanë kërkuar edhe familjarët e burgosurve masakruar majin e vitit 1999 nga forcat serbe si dhe mbijetuarit nga kjo masakër.

Këshilli Organizativ i Burgosurve Burgut Dubravës mori përgjigje pozitive kërkesën bërë Shërbimit Korrektues Kosovës dhe Ministrisë Drejtësisë për lejuar hyrjen e familjarëve vrarëve, plagosurve dhe mbijetuarve masakrës Dubravës hapësirat e burgut për nderuar burgosurit e vrarë gjatë periudhës 19-24 maj 1999.

Masakra Burgun e Dubravës cilësohet si njëra nga masakrat mëdha Kosovë kundër shqiptarëve nga regjimi serb.

Brenda burgut janë vrarë 160 burgosur shqiptarë dhe janë plagosur shumë se 300 tjerë.

download-2-5-1024x667 Përkujtohet masakra e Burgut të Dubravës

download-2-5-1024x667 Përkujtohet masakra e Burgut të Dubravës

Reklama