Home » Nëse prekeni nga kjo sëmundje, atëherë jeni shtatzënë me djalë

Nëse prekeni nga kjo sëmundje, atëherë jeni shtatzënë me djalë

Bazuar kërkimet e reja, botuara revistën Truri, Sjellja dhe Imuniteti shkurt këtij viti, tregojnë se trupat e grave shtatzëna përgjigjen ndryshe kur mbajnë vajza barkun e tyre, krahasim me djemtë.

Studiuesit zbuluan se nënat prisnin vajzë kishin një përgjigje inflamatore rritur (një reagim i madh ndaj infeksionit kur ekspozoheshin ndaj baktereve) sesa ato mbanin djem, transmeton Gazeta Shneta.

Ky inflamacion i rritur mund tregojë pse gratë përjetojnë simptoma përkeqësuara disa gjendjeve shëndetësore (duke përfshirë astmën) kur presin vajzë.

Ka shumë gra tjera ‘përdorin gjurmët’ për vërtetuar nëse një nënë ka një djalë apo një vajzë, thotë mamia Amanda Bude nga Groovy Babies.

Për ta mbështetur këtë tezë, një nënë përgjatë shtatzënisë me djalin e saj, ka pohuar se është prekur nga ekzema, gjendje shëndetësore e lëkurës./Gazeta Shneta/

The post Nëse prekeni nga kjo sëmundje, atëherë jeni shtatzënë me djalë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama