Home » Fituesi i garës së matematikës fiton edhe bursë në Slloveni

Fituesi i garës së matematikës fiton edhe bursë në Slloveni

Drejtoria e Arsimit e Komunës Prishtinës organizoi ceremoninë e ndarjes çmimit për fituesin e garës diturisë shkencën e matematikës, garë e realizuar bashkëpunim me Universitetin e Primorska nga Koper Sllovenisë.

pranishëm këtë ceremoni ishin edhe Rektori i Universitetit Primoska, prof.dr.Dragan Marušič, bashkë me Dekanen e FAMNIT, Klavdija Kutnar.

emër Komunës Prishtinës, Nënkryetari Selim Pacolli dhe Drejtori i Arsimit, z. Jonuz Salihaj,  falënderuan mysafirët për bashkëpunimin e shkëlqyer, duke shpresuar një bashkëpunim i tillë do thellohet edhe shumë këtë fushë, pra arsimim dhe edukim.

Ata treguan se komuna është e interesuar t’i shtyjë përpara nxënësit e suksesshëm, ashtu t’iu mundësohet vijimi i studimeve universitete tilla si Primorska, shkruan komunikatën e Komunës Prishtinës.

Ndërsa, rektori i Universitetit Primorska dhe Dekanja e fakultetit FAMNIT, u shprehen kënaqur me organizimin e garës dhe shkathtësitë treguan nxënësit fushën e matematikës, duke potencuar një bashkëpunim i tillë me Komunën e Prishtinës do vazhdon edhe ardhmen, ku nxënësit talent fushën e matematikës kenë mundësi për vazhduar studimet Universitetin e Primorska.

Rektori Marušič, ndau mirënjohje për gjithë nxënësit pjesëmarrës garën e matematikës, ndërsa fitues i garës u shpall nxënësi i gjimnazit “Sami Frashri”, Besfort Shala, duke fituar bursë për studiuar Universitetin Primorska.

1fffewfe Fituesi i garës së matematikës fiton edhe bursë në Slloveni

Reklama