Home » E kishte poshtë oborrit, por nuk e kishte ditur – pronari i shtëpisë zbulon bunkerin e luftës që nuk është prekur në dekada (Foto)

E kishte poshtë oborrit, por nuk e kishte ditur – pronari i shtëpisë zbulon bunkerin e luftës që nuk është prekur në dekada (Foto)

Një pronar i shtëpisë po kryente punë rinovuese gjeti shumë se kishte pritur kur kuptoi se një bunker i luftës gjendej kopshtin prapa shtëpisë tij.

Sipas mediave huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për Chris Scott i cili mbeti i habitur kur shkoi për hetuar atë qëndronte fshehur nën oborrin e tij, për cilën ai gjithmonë mendonte se ishte një mbulesë kullimi pas shtëpisë tij Middlesborough.

z1-12 E kishte poshtë oborrit, por nuk e kishte ditur – pronari i shtëpisë zbulon bunkerin e luftës që nuk është prekur në dekada (Foto)
Shtëpia e Scott ishte duke u rinovuar kur ndërtuesi Tony Sizer e bindi atë hapte kapakun e kryqëzimit, i vendosur rreth 20 metra larg derës pasme.

z1-12 E kishte poshtë oborrit, por nuk e kishte ditur – pronari i shtëpisë zbulon bunkerin e luftës që nuk është prekur në dekada (Foto)
Pasi kaloi dy ditë duke e zbrazur zgavrën me ndërtuesin Tony Sizer, gjetën një bunker gjerë Luftës Dytë Botërore përbëhej nga dy dhoma me mure prej betoni ngurta dhe dy kapakë shpëtimi.

Bunkeri sekret mendohet jetë një strehë e fshehtë e cila është përdorur për akomoduar 100 ose shumë njerëz jetonin rrugë.

Scott tha: “Ajo vetëm dukej si një mbulesë kullimi. Fqinjët kishin përmendur një bunker, por unë nuk kisha menduar për këtë”.

Po flisja me ndërtuesin për këtë, ndërsa po pinim nga një çaj kopsht dhe ai tha:’Ejani shikojmë!”.
z1-12 E kishte poshtë oborrit, por nuk e kishte ditur – pronari i shtëpisë zbulon bunkerin e luftës që nuk është prekur në dekada (Foto)
pjesën e poshtme zgavrës parë, e cila kishte një shkallë metalike lidhur me , kishte një derë prej druri e cila ishte e hapur dhe çonte dy dhoma.

Dhoma e parë ishte rreth katër metra me tre metra ndërsa e dyta ishte pesë metra me tre metra e gjerë.
Scott është drejtor menaxhues dhe jeton me gruan e tij Tony dhe vajzën e tyre tre-javore Nola.

Ata aktualisht jetojnë një apartament ndërsa shtëpia po i nënshtrohet renovimeve gjera.
Ndërkohë 40-vjeçari tha se mund kryejnë disa punë bunker ardhmen për ta kthyer atë përdorim.

Ai tha: “Është një dhomë shumë e madhe dhe unë me siguri do bëj diçka me ”.
Middlesborough dhe zona e Teesides supozohet jetë vënë shënjestër nga nazistët për shkak rëndësisë prodhimin e çelikut.

Reklama