Home » Zuckerberg pritet të arrijë në Bruksel, disa deputet e bojkotojnë takimin me të

Zuckerberg pritet të arrijë në Bruksel, disa deputet e bojkotojnë takimin me të

Shefi i Facebook Mark Zuckerberg është pajtuar udhëtoj Bruksel për t’i takuar deputetët e Parlamentit Europian prapa dyerve mbyllura për t’i adresuar shqetësimet e tyre se si kompania e tij ka trajtuar dhënat personale përdoruesve Facebook.

Anëtaret e Parlamentit Evropian ka një kohë gjatë kanë dashur e pyesin Drejtorin nga  Silicon Valley, rreth praktikave për dhënat personale Facebook, me interes veçantë se si targetimi i reklamave këtë rrjet social ndikon zgjedhjet elektorale.

Zuckerberg pritet vizitojë kryeqytetin evropian qysh fillim javës ardhshme ndërsa  deri tani nuk ka asnjë informacion zyrtar për datën e saktë udhëtimit tij.

Ai do takohet me kryetarët e Grupeve Parlamentare Parlamentit Evropian, ashtuquajturën konferencë e presidentëve.

Megjithatë, disa anëtarë Parlamentit Evropian u zotuan se do e bojkotojnë takimin për shkak natyrës tij private, duke argumentuar se bosi i teknologjisë duhet  t’u përgjigjet pyetjeve publik.

Burimet e familjarizuara me organizimin e takimit i kanë thënëThe Independent”, se Partia Popullore Evropiane, parti kjo e qendrës djathtë, njëherësh edhe grupi i madh Parlament, ka arritur bëjë marrëveshje për një paraqitje private Zuckerberg, ndërkohë grupe tjera kanë shfaqur kundërshtime duke bërë thirrje thërrasin ky takim jetë publik.

Përfaqësuesit nga Partia e Pavarur e Mbretërisë Bashkuar si dhe grupet konservative, Grupi Parlamentar Evropa e Lirisë dhe Demokracisë, si dhe Konservatorët dhe Reformistët Evropian thuhet se janë zbutur dhe janë pajtuar diskutimin privat pavarësisht nga qëllimet fillestare.

Lideri i Grupit Liberal Guy Verhofstadt ka thënë : “ Unë nuk do marrë pjesë takimin me Z. Zuckerberg nëse mbahet prapa dyerve mbyllura, duhet jetë dëgjim publik – pse jo përmes Facebook Live? Unë pendohem shumë Partia Popullore Evropiane ka marrë drejtën mbajë gjithçka prapa dyerve mbyllura.”

Udo Bullmann, lideri i grupit socialist ka thënë : “Mark Zuckerberg duhet paraqitet përpara Komisionit Lirive Civile, Drejtësisë si dhe Punëve Brendshme Parlamentit Evropian, jo takim prapa dyerve mbyllura, kështu ne mund kemi një debat hapur dhe transparent se si Facebook është duke i përdorur dhënat tona.”

Presidenca e Parlamentit ka thënë se ashtu si vizita private e Mark Zuckerberg, menaxhmenti i Facebook-ut do organizojë një vizitë ndarë pa Drejtorin e Përgjithshëm marrë pjesë komision për një dëgjim publik.

Shefi i Facebook po ashtu është ftuar paraqitet para Parlamentit Britanik por ai e ka refuzuar një ftesë tillë. Komisioni për Media, Teknologji Kulturë dhe Sport ka kërkuar nga ai marrë pjesë, kanë thënë do lëshojë një “thirrje formale për Mr. Zuckerberg, paraqitet përpara këtij institucioni kur jetë herën tjetër Mbretërinë e Bashkuar. Mospërfillja e Parlamentit është fyerje Mbretërinë e Bashkuar, edhe pse  gjykata kohëve fundit nuk është marrë me këtë. Zuckerberg ka dëshmuar parë para Kongresit Amerikan.

Antonio Tajani, presidenti i Parlamentit Evropian, ka thënë : “Konferenca e Presidentëve është pajtuar Mark Zuckerberg duhet sqarojë çështjet janë lidhura me përdorimin e dhënave personale një takim me përfaqësuesit e Parlamentit Evropian.

“Themeluesi si dhe Drejtori i Përgjithshëm i Facebook ka pranuar ftesën tonë dhe do jetë Bruksel sa shpejt është e mundur, me shpresë kjo ndodhë javën e ardheshme, për u takuar me kryetarët e Grupeve Politike, me kryetarin si dhe raportuesin e komitetit për drejta civile, drejtësi dhe punë brendshme” ka thënë ai.

“Qytetarët tonë meritojnë një shpjegim plotë dhe detajuar. E mirëpres vendimin e Mark Zuckerberg paraqitet përpara përfaqësuesve 500 milion evropianëve. Është një hap drejtimin e duhur kthej besimin.”ka theksuar Tajani.

Ai po ashtu ka ka shtuar se do ketë një “ analizë e thellë ka bëjë me mbrojtjen e dhënave personale” me “theks veçantë” vendosur “impaktin potencial proceset elektorale Evropë”.

 

The post Zuckerberg pritet të arrijë në Bruksel, disa deputet e bojkotojnë takimin me të appeared first on INSAJDERI.

Reklama