Home » Zaev pas takimit me Tsipras: Konfirmuam opsion të pranueshëm për të dyja palët

Zaev pas takimit me Tsipras: Konfirmuam opsion të pranueshëm për të dyja palët

Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev sot pas takimit mbajtur me homologun e tij grek Alexis Tsipras Sofje, tha se Maqedonia dhe Greqia kanë opsion për dyja palët mund jetë i pranueshëm lidhur me zgjidhjen e kontestit me emrin.

Pas takimit me kryeministrin grek Tsipras Sofje, ku mbahet Samiti i BE-së për Ballkanin Perëndimor, kryeministri Zaev deklaratë për mediat tha se me homologun e tij grek zhvilluan takim përmbajtësor cilin e konfirmuan atë paraprakisht e kanë dakorduar shefat e diplomacive dyja vendeve.

Siç sqaroi Zaev, një nga opsionet është zgjidhje e cila është e pranueshme për dyja palët negociatat.

Pas gjithë asaj deri tani është arritur, si kryeministra konstatuam dhe konfirmuam se qëndrojmë pas gjithë kësaj. Dhe mirë ka përfunduar. Ajo kishte mbetur mënyrë opsionale e hapëm, përmes disa opsioneve dhe konfirmuam një opsion mund jetë i pranueshëm për dyja palët”, theksoi Zaev.

Ai shtoi se doemos duhet bisedojnë me presidentët e dyja shteteve si dhe me liderët tjerë, me përfaqësuesit e opozitës, andaj mbetet bëhen edhe detajet tjera.

Mes tjerash, Zaev tha se mes Maqedonisë dhe Greqisë është zhvilluar miqësi, e cila do zhvillohet edhe ardhmen.

Do ishte mirë zgjidhja e cila për dyja palët do ishte e pranueshme, arrihet tani, meqë fund qershorit kemi Këshillin Evropian ndërsa kjo do ishte inkurajim shtesë për Këshillin Evropian”, tha Zaev.

 

Reklama