Home » Vuçiq: S’kam marrë “plan amerikan për Kosovën”

Vuçiq: S’kam marrë “plan amerikan për Kosovën”

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se nuk ka pranuar kurrfarë “plani amerikan për zgjidhjen e mospajtimeve me Kosovën”, raportojnë mediat serbe.

Ai ka deklaruar se ka pranuar indikacione dhe principe, disa nga cilat i ka quajtur pranueshme, ndërsa tjerat gjëra me cilat nuk mund pajtohet.

Duke folur nga Sofja, ku po merr pjesë Samitin e Ballkanit Perëndimor, ai ka theksuar se Serbia kërkon kompromis trajton interesat e serbëve jetojnë Kosovë.

Por ai ka shtuar se ky dakordësim do duhej përfshinte edhe legjitimimin e interesave Serbisë, diçka cilën shumë nuk e kuptojnë, sipas Vuçiq.

Presidenti serb ka mohuar ketë pranuar ndonjë plan amerikan për zgjidhjen e mospajtimeve mes dy vendeve, pas raportimeve mediave se Wes Mitchell, ndihmëssekretar i Shtetit për Europë dhe Euroazi tashmë ia ka dorëzuar atij kornizën e zgjidhjes.

“Askush nuk po e kërcënon Serbinë apo mua. Ka pasur presion mbi Serbinë pesë vjetët e fundit sepse perëndimi do pavarësinë e Kosovës. Ne jo”.

A na obligon kjo gjë? Jo. A është pozicioni jonë i lehtë? Jo. Po kisha marrë diçka me cilën do mund t’i dilja popullit përpara do ta kisha bërë këtë gjë”.

Reklama