Home » Vuçiq flet për 140 vjet mosmarrëveshjet shqiptaro – serbe

Vuçiq flet për 140 vjet mosmarrëveshjet shqiptaro – serbe

Samitin e Sofjes Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq kur u pyet se deri kur do arrihet marrëveshja mes Kosovës e Serbisë, tha se nuk është person kufizon ndonjë gjë.

Vuçiq, sipas televizionit publik serb, tregoi se mosmarrëveshjet shqiptaro-serbe sipas tij ekzistojnë nga Lidhja e Parë e Prizrenit, para shumë se 140 vjetëve.

Nuk janë mosmarrëveshje 140 ditëshe, tha Vuçiq.

“Dëshiroj besoj Serbia do ketë fuqi mjaftueshme, nëse ka vullnet për kompromis anën tjetër, arrijmë zgjidhjen për Kosovën do jetë e pranueshme për qytetarët tanë”, tha Vuçiq.

Ai tutje u zotua se do japë gjithçka nga vetja për këtë marrëveshje.

Do japim gjithçka nga vetja dhe do luftojmë, ndërsa se a do kemi sukses nuk varet vetëm nga ne”, tha Vuçiq.

Ai deklaroi se Sofje ndërroi disa fjalë, gjest e cilësoi vullnetit mirë.

“Jam i sigurt duhet ta vazhdojmë dialogun”, porositi Vuçiq.

The post Vuçiq flet për 140 vjet mosmarrëveshjet shqiptaro – serbe appeared first on INSAJDERI.

Reklama