Home » “Vlon” në BDI dhe te partitë e romëve, Zaev nuk i pyeti për zgjerimin e Qeverisë?!

“Vlon” në BDI dhe te partitë e romëve, Zaev nuk i pyeti për zgjerimin e Qeverisë?!

radhët e BDI-së heshtje , por vlon nga pakënaqësitë për përfshirjen e Lëvizjes BESA dhe PDSH-së Qeveri. Grupime forta përbrenda këtij subjekti Qeveri ka shpjeguar edhe mbledhjet e fundit kryesisë se nuk duhet pranuar koalicion qeveritar Lëvizjen BESA Afrim Gashit, e cila ka qenë atakuese e ashpër zgjedhjet e fundit lokale, por anën tjetër as edhe PDSH-në.

Ka zëra nuk janë kënaqur dhe kjo çështje hapur është diskutuar forumet partiake. Por vendimi final i ka takuar kryetarit Ali Ahmeti, i cili ka sqaruar rrethanat e krijuara për zgjeruar Qeverinë dhe për krijuar një stabilitet brenda maxhorancës”, theksojnë për INA, burime partiake pranë BDI-së.

Njëjtë sikurse BDI edhe te partitë e romëve ka pakënaqësi mëdha ndaj zgjerimit qeverisë. Kryetari i partisë bashkuar për emancipimin e romëve, Nezhdet Mustafa ka reaguar ndaj vendimit Amdi Bajram pas 11 vjetësh përkrahje pushtetit VMRO-DPMNE, tani bëhet pjesë e qeverisë Zoran Zaevit.
Veprimi i tij asnjëherë nuk ka qenë politik, por manipulativ dhe mashtrues. Intrigat e tij i ka ndjerë Cërvenkovski, Tupurkovski, Gruevski, besoni se do i ndjen edhe partneri i ri, kryeministri aktual. 2018, standardet dhe vlerat evropiane asnjëherë nuk mund t’i arrijmë me njerëz si Amdi Bajram. ‘Koka- kola’ personalitete si e konsideronte paturpësisht veten ai, nuk na nevojiten, madje as romëve si bashkësi etnike e aq pak Maqedonisë”, ka thënë Mustafa.

Paraprakisht pakënaqësi mëdha kundër përfshirjes Amdi Bajramit janë shprehur edhe nga partia e Samka Ibraimovskit. Ndryshe prej BDI-së, Ibraimovski publikisht ka pranuar se Zaev fare nuk i ka pyetur për zgjerimin e qeverisë.

Reklama