Home » Vlera e duhanit pa banderola e cili u kap brenda ditës  

Vlera e duhanit pa banderola e cili u kap brenda ditës  

Rreth 700 mijë copë duhani apo 35 mijë pako me cigare janë zënë gjatë ditës pa banderola nga Dogana e Kosovës.

Vlera e kësaj sasie arrin 39 mijë euro.

Sipas dyshimeve, kjo sasi duhani ka hyrë Kosovë përmes rrugëve dytësore nga Mitrovica e Veriut, raporton KTV.

Sipas dhënave Doganës, kontrabanda me duhan ka shënuar ngritje.

Vetëm gjatë vitit 2017, janë zënë 10 tonë duhan dhe 5 makineri për përpunim, derisa vitin 2016 ishin zënë 9 tonë.

Arsyeja e rritjes kontrabandës, sipas Shoqatës Importuesve Duhanit, është vlera e lartë e akcizës, raporton KTV.

Ministrinë e Financave thonë se rritja e vlerës akcizës është rezultat i nënshkrimit marrëveshjes kalendarit për rritje vlerave akcizës për produktet e luksit nga viti vit.

Mirëpo, sipas këshilltarit ministrit financave, Lulzim Rafuna, kjo marrëveshje nuk ka gjetur zbatim vitin e fundit shtetet e tjera.

Ministria e arsyetoi rritjen e akcizës me qëllim uljes përdoruesve duhanit. Një veprim i tillë përpos ka mbushur buxhetin, nuk ka ndikuar aspak këtë shprehi përdoruesve duhanit.

Pikat kufitare ku shumti kontrabandohet duhani janë Mitrovica e Veriut dhe Jabllanica e Pejës.

The post Vlera e duhanit pa banderola e cili u kap brenda ditës   appeared first on INSAJDERI.

Reklama