Home » Udhëheqësit e BE-së takim në Bullgari, diskutimi kryesor tregtia me SHBA

Udhëheqësit e BE-së takim në Bullgari, diskutimi kryesor tregtia me SHBA

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian paraqitën një front vendosur për t’iu rezistuar kërcënimeve Presidentit SHBA, Donald Trump për penalizuar bizneset e BE dhe për kapur marrëveshjen bërthamore Iranit.
një darkë kryeqytetin bullgar , 28 liderët e bllokut u bashkuan përballë asaj presidenti i BE, Donald Tusk, e quajti “kapriço këmbëngulëse” e administratës Trump.
Për tregtinë, gjithë ranë dakord për mbështetur këmbënguljen e Komisionit Europian ajo nuk do negociojë nëse SHBA nuk i jep një përjashtim përhershëm nga tarifat për çelikun dhe aluminin, sipas një zyrtari BE pranishëm.

Tusk u tha krerëve se BE-ja do vazhdojë luftojë për sistemin ndërkombëtar rregullave, pavarësisht vendimeve fundit SHBA mbi ndryshimet klimatike, tarifat dhe mbi Iranin, raporton Bloomberg.
Tensionet transatlantike dolën si çështje kryesore diskutimi pasi presidenti i SHBA njoftoi javën e shkuar do dalë nga marrëveshja bërthamore e Iranit, cilën nënshkruesit e mbetur – Rusia, Kina, Franca, Gjermania dhe Britania e Madhe, bashku me BE – thonë gjithë se po funksionon.
“Evropa duhet bëjë gjithçka fuqinë e saj për mbrojtur, pavarësisht nga gjendja e sotme, lidhjen transatlantike”, tha Tusk për gazetarët mërkurën Sofje. “Por njëjtën kohë duhet jemi përgatitur për skenarë ku do duhet veprojmë vetë.”

The post Udhëheqësit e BE-së takim në Bullgari, diskutimi kryesor tregtia me SHBA appeared first on Revista Monitor.

Reklama