Home » TV21:Ja kush do të jetë ministri i Besës?

TV21:Ja kush do të jetë ministri i Besës?

Ende mbetet i panjohur për opinionin publik emri i ministrit ri kulturës pritet dalë nga radhët e “Lëvizjes Besa”.

Nga partia e Afrim Gashit ende nuk kanë vendosur se kujt do t’ia besojnë këtë institucion.

Jo zyrtarisht TV21 nga burime besueshme mëson se personi do ta zëvendësojë ministrin e kulturës Allagjozovski është Rufat Alili.

Me aq sa TV21 ka mësuar, Alili është doktor shkencash ndërsa veprimtaria e tij shtrihet edhe Shtetet e Bashkuara Amerikës.

Ai ishte krah Afrim Gashit, shkurt 2018-tës, Kongresin e Parë “Lëvizjes Besa”, mbajtur pas ndarjes partisë dy fraksione.

I kontaktuar nga TV21 për shanset Rufat Alili jetë ministër i ardhshëm i kulturës, zëdhënësi i Besës, Orhan Murtezani, tha se gjithë emrat përmenden opinion janë spekulime”.

Murtezani përmes telefonit gjithashtu na tha se “Besa” është fazën e diskutimeve brendshme dhe se ende nuk është arritur tek emri konkret do ta drejtonte kulturën.

Duke mos pranuar japë as emrat e personave potencial mund marrin postin e ministrit kulturës, Murtezani tha se pritet gjatë fundjavës “Besa” arrijë marrëveshje për këtë çështje.

Deri tani, ajo dihet, është fakti se Zekirija Ibrahimi nuk është kandidat për ministër kulture.

“Gazetari: Zekirija Ibrahimi nuk është kandidat?

Afrim Gashi: Ai deklaroi se nuk është. Do gjejmë shumë mirë… ( qeshura)”.

Ndryshimet e ministrave dhe zëvendësministrave po bëhen pas ftesës kryeministrit Zoran Zaev ndaj “Besës” dhe PDSH-së për t’u bërë pjesë e koalicionit qeverisës.

Dy ditë parë, Kuvendi i PDSH-së pranoi ftesën e Zaevit për t’u futur qeveri me premtimin e marrjes Ministrisë pa resor për Investime huaja pritet udhëhiqet nga Bardhyl Dauti si dhe pozitën e zëvendësministrit për transport dhe lidhje, krye cilës do jetë Musadik Beqiri.

Poashtu para dy ditësh, edhe “Besa” e Gashit pranoi futet koalicionin qeveritar, duke fituar kështu Ministrinë e Kulturës, por pa dhënë emër se kush do ta drejtojë atë.

Tashmë ue ditur se koalicionit do t’i bashkohet edhe Lidhja e Romëve e Amdi Bajramit, cilit nuk do t’i jepet ndonjë post ministror, por ai do udhëheqë me sektorë tjerë institucione publike. Bajam na tha se ende nuk ka biseduar me kryeministrin se cilët sektorë do t’i takojnë Lidhjes romëve. Funksione drejtuese nëpër institucione do t’u takojnë edhe PDSH-së dhe Besës Gashit, por ende nuk është bërë publike se kush çfarë pozicionesh do marrë.

Përgatiti: Besir Arifi

Reklama