Home » Tusk: Evropa nuk ka të ardhme pa Ballkanin Perëndimor

Tusk: Evropa nuk ka të ardhme pa Ballkanin Perëndimor

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk ka deklaruar pas mbajtjes mbledhjes Samitit Sofjes, se Evropa nuk ka ardhme pa Ballkanin Perëndimor.

Përmes një postimi llogarinë e tij Twitter, Tusk ka thënë se nuk ka asnjë plan B, Ballkani Perëndimor është pjesë integrale e Evropës, raporton Insajderi.

Unë nuk shoh ndonjë ardhme tjetër për Ballkanin Perëndimor sesa BE. Nuk ka alternativë, asnjë plan B. Ballkani Perëndimor është pjesë integrale e Evropës dhe ata i përkasin komunitetit tonë”, ka shkruar Tusk.

Samitin e Sofjes janë duke marrë pjesë gjithë liderët e Ballkanit Perëndimor, duke përfshirë këtu, presidentin e vendit Hashim Thaçi dhe kryeministrin, Ramush Haradinaj. /Insajderi.com

The post Tusk: Evropa nuk ka të ardhme pa Ballkanin Perëndimor appeared first on INSAJDERI.

Reklama