Home » Theresa May në Shkup: Mund të llogaritni në mbështetjen tonë

Theresa May në Shkup: Mund të llogaritni në mbështetjen tonë

Me rastin e 25 vjetorit vendosjes marrëdhënieve diplomatike kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev sot Shkup ka pritur kryeministren e Britanisë Madhe, Theresa May, i cili njëherësh falënderoi Britaninë për mbështetjen e ofruar.

Kryeministri Zaev tha se me praninë e kryeministres May, Britania e Madhe mbetet e ineteresuar dhe e angazhuar përparimin e rajonit, duke shtuar se Samiti BE-Ballkani Perëndimor do mbahet qershor Londër do jetë edhe një verifikim i instrumenteve pozitive bashkëpunimit rajonal Ballkanit Perëndimor sferën e ekonomisë, transportit, sigurisë dhe integrimet.

“Dëshiroj theksoj se Maqedoninë nga shtet i kapur e vendosëm demokraci funksionale me përcaktimin ta ndërtojmë një shoqëri për gjithë, me shanse barabarta për gjithë, me marrëdhënie mira ndëretnike, si dhe me inkluzivitet shtet dhe sektorin civil. Këtë hapërim e dëshmuam me realizimin e planit 3-6-9 ku u vlerësuam nga Bashkimi Evropian me rekomandim pastër pakushtuzuar, ndërsa do ta zbatojmë edhe planin 18 ka bëjë me sundimin e ligjit dhe luftën kundër krimit organizuar dhe korrupsionit. Na mundësoni ardhmërinë evropiane, e meritojmë”, tha Zaev.

Nga ana tjetër kryeministrja e Britanisë Madhe, Theresa May konferencën e përbashkët me kryeministrin Zaev theksoi se është e krenare është kryeministrja e parë britanike 25 vitet e fundit viziton Maqedoninë.

falënderoj Zoran për mirëseardhjen e ngrohtë dhe jam krenare 25 vitet e fundit jam kryeministrja e parë e ka vizituar Maqedoninë. Mund shohim se çfarë ndodhi pas zgjedhjeve parlamentare, ndodhën ndryshime mëdha dhe Maqedonia u hap ndaj shteteve tjera. Mund llogaritni mbështetjen tonë. Vendi juaj është pjesë integrale e Evropës. Miqësia jonë do forcohet edhe tej, edhe pse nuk jemi anëtare e Bashkimit Evropian. Ju dëshiroj mirëseardhje ngrohtë Samit”, deklaroi May.

Ajo theksoi se si Samitin Sofje ashtu edhe Samitin Londër qershor, temë kryesore do jetë siguria e rajonit dhe ndikimi rus ndaj tij.

“Konfliktet nga e kaluara ndonjëherë dinë jenë rënda dhe pazgjidhshme, por njëherë e përgjithmonë duhet patjetër ballafaqohemi me to. Me vullnet mirë mund gjithë ecim përpara. Ju mbështesim kontestin për emrin me Greqinë dhe vlerësojmë se zgjidhje e shpejtë është shumë se e nevojshme, për shkak se do jetë me rëndësi madhe edhe për dyja vendet”, tha May.

Kryeministrja May Kuvendin e Maqedonisë do takohet me kryeparlamentarin Talat Xhaferi.

Reklama