Home » Thaçi për Samitin e BE-së: Moment historik dhe me rëndësi të madhe për Kosovën

Thaçi për Samitin e BE-së: Moment historik dhe me rëndësi të madhe për Kosovën

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, e ka vlerësuar si moment historik pjesëmarrjen e Kosovës Samitin e BE-së dhe Ballkanit Perëndimor Sofje.

Thaçi, i cili po qëndron Sofje, ka thënë se ky samit është tejet i rëndësishëm për Kosovën dhe rajonin.

konsultimet e fundit para nisjes Samitit BE-së dhe Ballkanit Perëndimor Sofje Bullgarisë. Ky samit i përbashkët është historik dhe me rëndësi madhe për Republikën e Kosovës dhe tërë rajonin tonë” ka shkruar Thaçi Facebook.

Sot Sofje Bullgarisë mbahet Samiti i BE-së dhe shteteve Ballkanit Perëndimor, cilin do jenë pjesë mbi 30 liderë shteteve anëtare Bashkimit Evropian dhe shteteve Ballkanit Perëndimor.

Presidenti Thaçi do marrë pjesë takimin dhe konferencën e përbashkët liderëve shteteve BE-së dhe Ballkanit Perëndimor.

kuadër këtij samiti, presidenti do zhvillojë takime bilaterale me liderë ndryshëm shtetërorë, kurse pasdite do marrë pjesë edhe Forumin Ekonomik Botëror, organizohet kryeqytetin e Bullgarisë.

Reklama