Home » Te shtëpia e “Babales” në Vlorë

Te shtëpia e “Babales” në Vlorë

Albert Eqerem Veliu njihet qytetin e Vlorës me nofkat Berti i Abesë e “Babale”.

Ai njihet vendlindje për problemet ekonomike dhe për dënimet e shpallura nga drejtësia italiane dhe shqiptare.

Albert Veliu rezulton prej vitesh jetë i papunë. Ka probleme me alkoolin dhe shpesh u kërkon ndihmë njohurve për shpenzimet e ditës.

Ata e njohin tregojnë për Top Channel se listën e borxheve e ka gjatë. Madje, janar vitit 2018, Bashkia e Vlorës e ka futur listat e ndihmës ekonomike.

Veliu jeton bashkë me 2 djemtë e tij lagjen Topana një banesë private dykatëshe.

Pak minuta pasi u publikua dëshmia e tij, Top Channel ka kontaktuar me dëshmitarin. Ai ka thënë se ndodhej Tiranë dhe se banesë tij nuk gjendej askush. Pas kësaj bisede, Albert Veliu nuk është përgjigjur telefon.

16 gusht 2013 ai është ekstraduar nga Interpol Roma. Pasi është dorëzuar Shqipëri, Veliu ka kryer 3 vite burg Peqin.

Shpallja fajtor e Albert Veliut është firmosur nga Gjykata e Vlorës. Ai është akuzuar për trafik mjeteve motorike, vepër e kryer nga 51-vjeçari vitin 2008.

Veliu e identifikon veten si një dënuar edhe nga Italia, për çështje droge. Sipas dëshmisë tij, ai është kapur vitin 2000 me një sasi prej 10 kilogramë kokainë Peskara Italisë, dhe ka kryer 7 vite e dy muaj burg.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë