Home » Të mërkurën përballen Zaev-Mickovski, a guxon Ahmeti të përballet me Gashin ose Selën?

Të mërkurën përballen Zaev-Mickovski, a guxon Ahmeti të përballet me Gashin ose Selën?

Kryeministri Zoran Zaev pranoi ftesën e udhëheqësit OBRM-PDUKM-së, Hristijan Mickoski për duel televizion, konfirmojnë për AIM nga Qeveria.
“Hapja ndaj opinionit është një nga parimet bazë cilën punon kryetari i Qeverisë Republikës Maqedonisë, Zoran Zaev. Vazhdimisht komunikon me opinionin dhe mënyrë reciproke, nëpërmjet pyetjeve dhe përgjigjeve, por edhe debate dhe duele. Kështu kryeministri Zoran Zaev është i gatshëm për duel televiziv dhe i gatshëm ballafaqohet me kundërshtarët politikë”,
tha zëdhënësi i Qeverisë, Mile Boshnjakovski.

Dueli si duket do mbahet mërkurën, sepse Mickovski sot i dërgoi mesazh Zaevit se e “pret mërkurën MRTV”.
Deri sa te spektri politik maqedonas po ndryshon mentaliteti i vendosur kohën e Gruevskit, i cili refuzonte përballjet me liderët opozitarë (cërvenkovski, pastaj Zaev), opinionistët shqiptarë pyeten nëse ky mentalitet do ndryshojë te spektri politik shqiptar.

Ata pyesin nëse kryetari i BDI-së Ali Ahmeti do ishte i gatshëm pranojë duel me Afrim Gashin, si lider i partisë opozitare shqiptare ka shumë deputetë, ose me Zijadin Selën, si lider i partisë opozitare mori shumë komuna zgjedhjet lokale.
Ahmeti kaluarën ka evituar disa herë përballjen direkte duel televiziv me kryetarin e PDSHsë, Menduh Thaçi, si lider i opozitës shqiptare. Opinionistët vlerësojnë se Ahmeti do t’i mbetet besnik stilit Gruevskit.

Reklama