Home » Takimi i parë parlamentar në kuadër të procesit Jean Monnet

Takimi i parë parlamentar në kuadër të procesit Jean Monnet

Ohër ka filluar takimi i parë parlamentar kuadër proceseve Jean Monnet iniciuar nga tre euro-deputetët Ivo Vajgl, Eduard Kukan dhe Knut Fleckenstein,
Deputetët e Maqedonisë nga gjitha grupet parlamentare, udhëhequr nga kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi dhe tre nënkryetarët, ku do bisedojnë për çështjet kryesore lidhura me Rregulloren për punë Kuvend, Kodit Etik dhe pavarësisë buxhetit. Por deputetët cilët do marrin pjesë takimin dy ditore Ohër nuk e mohojnë mundësin atje hapen edhe çështje tjera.

Takimet kuadër procesit Jean Monnet mund llogariten si pjesë e reformave vend duke pasur parasysh se konstituimi i Kuvendit dhe për pyetjen e deputetëve janë pjesë e planit 3-6-9, ndërsa këto bisedime duhet sjellin edhe përmirësimin e dialogut politik.

Reklama