Home » Skandal i paparë në Mal të Zi

Skandal i paparë në Mal të Zi

maternitetin e Qendrës Klinike Malit Zi (QKMZ) ka ndodhur situatë e paparë ndonjëherë pasi me një nënë lirohet edhe bebja e huaj, lajmëron televizioni malazias RTCG.

Nga Qendra Klinike e Malit Zi është kumtuar se ardhmen gjatë lirimit, përveç nënës do jenë prezentë edhe tre persona nga klinika – një neonatolog dhe dy infermiere.

Pasi e kanë marrë beben prej mamisë dhe e kanë braktisur Qendrën Klinike, nëna dhe bashkëshorti i saj nuk e kanë pasur as idenë se fëmija nuk është e tyre, dhe i pari kishte dyshuar babai i cili kishte vërejtur se fëmija është diçka e vogël.

Kur kanë arritur shtëpi nëna ia kishte hapur pelenat bebes dhe kishte vërejtur se numri byzylykun spitalor nuk ishte i njëjtë, transmeton Insajderi.com.

Ishin kthyer maternitet, ku i priste fëmija e tyre.

Qendrën Klinike Malit Zi kanë konfirmuar se ka ardhur deri te ndërrimi i bebeve.

Gjatë lirimit, infermierja si dhe nëna nuk kishin vërejtur se bebja dhe nëna nuk e kanë numrin e njëjtë. Lëshimi ka ndodhur për shkak punës papërgjegjshme, sepse infermierja nuk i është përmbajtur procedurës dhe protokollit lidhje me lirimin e nënave dhe porsalindurve nga spitali. lëshimi i cekur menjëherë është stopuar dhe është evituar”, është kumtuar nga QKMZ.

Drejtori i Klinikës për Gjinekologji dhe Akusheri menjëherë e ka lajmëruar ngjarjen drejtorinë e QKMZ dhe kundër infermieres përgjegjëse është nisur procedura disiplinore, për ndërrimin e vendit saj punës apo suspendimit./Insajderi.com.

The post Skandal i paparë në Mal të Zi appeared first on INSAJDERI.

Reklama