Home » Sipas gazetës serbe: “Shqiptarët dhe NATO janë duke bërë plan në “Bondsteel”

Sipas gazetës serbe: “Shqiptarët dhe NATO janë duke bërë plan në “Bondsteel”

“Baza ushtarake amerikane “Bondsteel” afër Ferizajt është poligon  për trajnimin e ushtarëve cilët do gjenden ashtuquajturën Ushtri Kosovës, dhe po bëhet plani dhe strategjia rast tensioneve krahinën tonë jugore!”, pretendon “Novosti”.

Planin i cili nën patronazhin e forcave ndërkombëtare Kosovë po i kryen përgatitjet për krijimin e Forcave Armatosura Kosovës, e ka “zbuluar” zëvendësi i ambasadorit rus pranë Kombeve Bashkuara Vladimir Safronkov, i cili ka paralajmëruar se disa anëtarë KFOR-it mënyrë sekrete po i trajnojnë pjesëtarët e Forcave Sigurisë Kosovës. Moska “informatat” e saja i ka përcjellë shërbimeve Beograd, ku janë “vërtetuar dyshimet serbe” se Bondsteel “është vënë shërbim interesave shqiptare”, shkruan gazeta serbe, transmeton Insajderi.com.

KFOR-NATO Sipas gazetës serbe: “Shqiptarët dhe NATO janë duke bërë plan në “Bondsteel”

Paralajmërimi i Moskës ka ardhur momentin kur Prishtina me gjithë forcën e vet po përpiqet ta shtyjë aktin përfundimtar themelimit forcave veta armatosura. Për këtë ata gëzojnë përkrahje dhe ndihmë hapur fuqive perëndimore, prej cilave shumica marrin pjesë KFOR. Si metodë e presionit ndaj Serbisë po përdoret kërcënimi i tërheqjes forcave ndërkombëtare nga Kosova, cilët janë garanci për siguri Ballkan, shkruan gazeta serbe “Novosti”.

Për këtë ka “përkujtuar” edhe ministri i mbrojtjes serb Aleksandar Vulin i cili thekson se KFOR është fuqia e vetme e cila është e ngarkuar për siguri Kosovë.

“KFOR-i  është i përbërë nga pjesëtarët e trajnuar mirë ushtrive forta. gjithë pajtohemi se përkundër kësaj siguria Kosovë “nuk është e mirë”./Insajderi.com.

The post Sipas gazetës serbe: “Shqiptarët dhe NATO janë duke bërë plan në “Bondsteel” appeared first on INSAJDERI.

Reklama