Home » Si duhet të silleni me ata që agjërojnë

Si duhet të silleni me ata që agjërojnë

 

Ekzistojnë 7 miliardë njerëz botë. Dhe 22 % e tyre, 1.6 miliardë, po agjërojnë nga lindja e diellit deri perëndim. Çdo ditë. Për një muaj tërë.

Është Ramazani, muaji i shenjtë i kalendarit mysliman.

Por çfarë ndodh nëse nuk jeni myslimanë, por thjesht një person i kujdesshëm, i vëmendshëm. A ka ndonjë gjë mund bëni mënyrë mos dukeni pandjeshëm ndaj miqve tuaj agjërojnë?

Do ishte ide e mirë nëse ndiqni këto këshilla:

  1. Mund hani pa problem përballë tyre

Për 30 ditët e ardhshme, myslimanët mbarë botën do ndalojnë ngrëni dhe piri gjatë gjithë orëve ditës. Kjo nuk do thotë ju nuk mund ta vazhdoni rutinën si zakonisht.

  1. Por mos planifikoni me ta një drekë pune

Nëse mendoni caktoni një drekë pune atëherë mos u habisni kur kolegu juaj rrijë aty pa ngrënë asnjë. Mundohuni ta shmangni këtë situatë.

  1. Nuk keni pse agjëroni me ta

Nëse doni provoni ndjesinë atëherë mund agjëroni, por nuk është problem për agjëruesit nëse nuk bashkoheni me ta.

  1. Por mund hani iftar me ata agjërojnë

Iftari është thyerja e agjërimit pas perëndimit diellit. Është mirë konsumohet si një vakt i madh. Duhet bashkoheni.

  1. Duhet ta dini kur fillon

Ramazani nuk është si Krishtlindja ose Viti i Ri, sepse nuk mund ta dini cilën ditë mund bjerë kalendarin islamik. Ramazani fillon pasi shihet hëna e re, prandaj nuk ka një datë caktuar.

  1. Mundohuni jeni pak fleksibël

Nëse merrni një pyetje nga kolegu juaj i punës “mund vij herët nesër mënyrë largohem herët?”, mundohuni jeni mirëkuptues.

  1. Ata sërish do vijnë për kafe me ju

Është e vërtetë agjëruesit nuk mund hanë ose pinë, por nëse keni nevojë për pushim atëherë mund t’ju shoqërojnë për një ecje..

8. Mund thoni “Gëzuar Muajin e Ramazanit”

Miqtë tuaj myslimanë do e vlerësonin nëse i uroni atyre muajin e shenjtë Ramazanit

9. Por mos thoni “duhet agjëroj edhe unë, dua bie peshë”

Ramazani nuk është për atë arsye. Përveç kësaj agjërimi shpesh jep efektin e kundërt.

l.h/dita

Reklama

Lexo më shumë