Home » Shmangni ushqimet e tjera: Këto janë llojet e ushqimit që iu nevojiten në tremujorin e parë të shtatzënisë

Shmangni ushqimet e tjera: Këto janë llojet e ushqimit që iu nevojiten në tremujorin e parë të shtatzënisë

nga tremujori i parë, një grua shtatzënë duhet ketë një dietë balancuar me pemë dhe perime, me qëllim ketë zhvillim reciprok, si vetës ashtu edhe fetusit

muajt e parë shtatzënisë, acidi folik luan një rol rëndësishëm, kështu tryezën tuaj duhet ketë gjithmonë ushqime pasura me folate si: Perime, fruta, bishtaja. Një përmbajtje lartë acidit folik gjendet tek brokoli, ashparagu por edhe lulelakër.

Tek ushqimet me origjinë shtazore acidi folik është i pranishëm tek veza, por duhet ta konsumoni gatuar mirë.

Gjithashtu mund konsumoni oriz, kos dhe drithëra. Gjatë kësaj periudhe rritet edhe nevoja për hekur dhe proteina:

Mishi, peshku, qumështi, vezët dhe djathërat përmbajnë ushqyes nevojshëm si për nënën ashtu edhe për zhvillimin e rregullt fetusit.

Sa i përket konsumimit peshkut, gjatë shtatzënisë duhet përpiqeni hani paktën dy herë javë. Është burimi kryesor i Omega-3, thelbësor për zhvillimin e trurit fëmijës, gjithashtu nuk përmban yndyrë dhe është jashtëzakonisht i tretshëm.

Megjithatë, duhet shmangni peshqit dhe butakët e pagatuar si për shembull karkalecat.  lidhje me përzierat janë shumë pranishme këto muaj është mirë konsumoni ushqime lehta dhe thjeshta./pernenat.al/

 

The post Shmangni ushqimet e tjera: Këto janë llojet e ushqimit që iu nevojiten në tremujorin e parë të shtatzënisë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama