Home » Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

Rinia dhe banorët e fshati Dobovjan Strugës kanë ndërmarrë një aksion për pastrimin e hapësirës përreth shkollës fshatit dhe rrjedhës Drinit Zi dhe lokacioneve tjera.Ky aksion për pastrimin e kësaj hapësire përreth shkollës dhe stadiumit nga skurret,dherat dhe mbetjet e natyrave ndryshme kontribon përvec se ky ambient do marri një pamje dinjitoze do synojë promovojë te vegjlit kujdesin ndaj natyrës.Ky lokalitet edhe herët është bërë pjesë e aksioneve si për zgjerimin ashtu edhe duke mbushur hapsirat e zbrazëta me rërë dhe duke mundësuar kështu zgjerimin e rrugës kryesore. Me këto aksione për rritur distancen e pamjes nga drejtuesit e automjeteve, është intervenuar edhe disa pjesë ku janë hequr shkurret pjesët anësore rrugës. Fshati Dobovjan ndodhet 9 kilometra larg qytetit Strugës. Nëpër kalon lumi Drini i Zi, i cili e ndan përgjysëm fshatin. Deri vitin 2004 fshati Dobovjan gravitonte Komunën e Velshtës, duke u ndodhur larg saj pesë kilometra, por me ndarjen administrative vitit 2004 rajonin e Strugës, pas shkrirjes komunës Veleshtës edhe ky venbanim iu bashkangjit Komunës Strugës si gjitha venbanimet e tjera. Ka një sipërfaqe rrafshët dhe ndodhet lartësi mbidetare prej 790 metrash. këtë fshat funksionon shkolla fillore katërvjeçare, ndërsa shkollimin prej klasës pestë deri klasën e tetë nxënësit e fshatit Dobovjan e zhvillojnë fshatin Veleshtë. Ka një shitore, puntori private vogla si dhe një xhami mes fshatit. Dobovjani ka 150 shtëpi dhe 650 banorë. gjithë banorët i takojnë nacionalitetit shqiptarë, pjesa e madhe e banorëve merren me bujqësi dhe blegtori ndersa një pjes e banorëve te Dobovjanit punojnë dhe jetojnë përkohësisht perëndim. (Strugalajm.com)
received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

received_10214766888219635-300x300 Rinia e Dobovjanit në aksion pastrimi (Foto)

Reklama