Home » Rihapet fabrika “e rrezikshme” në Mitrovicë, ishte vetëm mosmarrëveshje

Rihapet fabrika “e rrezikshme” në Mitrovicë, ishte vetëm mosmarrëveshje

Inspektorët e Komunës Mitrovicës cilët para dy ditësh patën ndërprerë punën fabrikën për shkrirjen e gomave këtë qytet me dyshimin se përveç mungesës dokumentacionit, gjatë veprimtarisë saj prodhon helme toksike dhe rrezikon shëndetin e qytetarëve, e kanë hapur sërish sot.

Ata thanë për KosovaPress se ka ndodhur një mosmarrëveshje mes pronarëve dhe institucionit Komunës, ndërsa kjo Fabrikë posedon gjitha pajisjet e duhura, nuk ndotë ambientin dhe është e kompletuar me dokumentacion.

Sokol Kelmendi, inspektor komunal, ka thënë për KosovaPress se për shkaqe teknike ka ndodhur një mosmarrëveshje mes pronarëve dhe institucionit, kështu ditën kur është mbyllur Fabrika, pronari i saj nuk ka poseduar dokumentacionin e nevojshëm.

Sipas tij, pronari është i obliguar ta mbajë gjithmonë dokumentacionin përkatës Fabrikë dhe ta prezantoj sa herë ka nevojë kur vizitohet nga inspektorët.

Ai ka potencuar se teknologjia këtë fabrikë është nivelin e duhur dhe puna këtu nuk shkakton ndotje ambientit.

Ky është i kompletuar me dokumentacion, por për shkaqe teknike, ka ndodhur një mos marrëveshje mes pronarëve dhe institucionit. Këta nuk i kanë pasur dokumentacionin momentalisht këtu, mirëpo… dokumentacioni është kompletuar…Neve na vjen mirë teknologjia është nivel duhur, i ka gjitha pajisjet, dhe nuk ka ndotje për ambient”, ka thënë Kelmendi.

anën tjetër, Baki Baliu, njëri nga bashkëpronarët e kësaj Fabrike, u shpreh i lumtur fund u zgjidh ky problem. Ai theksoi se nuk do ta padisë askënd përkundër humbjeve financiare shkaktuara gjatë këtyre dy ditëve, duke thënë se është një punëtor i rëndomtë dhe dëshiron vetëm punojë.

Unë qysh atë ditë përmenda se me dokumentacion jam rregull, pra ka ndodhë çka ka ndodhë, ne do vazhdojmë… Kam humbur, por ishalla nuk humbi shumë…Nuk e padis askend, unë jam punëtor dhe dua punoj”, sqaroi Baliu.

The post Rihapet fabrika “e rrezikshme” në Mitrovicë, ishte vetëm mosmarrëveshje appeared first on INSAJDERI.

Reklama