Home » Rasti Dehari javën e ardhshme shkon për ekspertizë në Zvicër

Rasti Dehari javën e ardhshme shkon për ekspertizë në Zvicër

Lënda për vdekjen e Astrit Deharit nga java e ardhshme do dërgohet Institutin e Mjekësisë Ligjore Lozanë Zvicrës.

Këtë e ka bërë ditur ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri seancën e Kuvendit, kur është pyetur nga deputeti i VV-së, Sami Kurteshi, se cilën fazë është ky proces.

“Pyetja ime ka bëjë, nga data 16 mars 2018 kur ju keni informuar Kuvendin, Qeveria dhe Prokuroria kompetente, as avokati as familja, por as Kuvendi nuk ka pranuar njoftim se çfarë është ndërmarr deri tash dhe çfarë do ndërmerret ardhmen. cilën fazë janë hetimet?”, pyeti Kurteshi.

Ndërsa, përgjigjen e tij, ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri, tha se vonesat kanë ndodhur si pasojë e lëndës voluminoze, meqë kanë qenë rreth 3 mijë faqe për përkthim.

Unë iu informoj këtë javë ka përfunduar përkthimi i lëndës komplet… Ka qenë lëndë voluminoze me një material rreth 3 mijë faqe. Jam informuar nga prokuroria e shtetit javën do vijë nga e hëna e tutje lënda do dërgohet përmes atasheut policor Ambasadës Zvicrës është Republikën e Kosovës drejtë institutit fjalë. Pra Ministria e Drejtësisë nuk është ndërlidhëse këtë rast, por është prokurori i rastit përmes Prokurorisë Shtetit”, tha Tahiri.

Reklama